Nyheter

Svensk nationsplats i ILCA 7 till OS 2024

 • 31 jan 2024

image: Svensk nationsplats i ILCA 7 till OS 2024

Sista dagen av ILCA-VM i Adelaide blev en avslutning utan kappsegling. Därmed är det klart att Emil Bengtson tar en svensk nationsplats till OS 2024. Onsdagen inställda seglingar innebär att Emil slutar sjua bland de nationer som var på jakt efter en av de sju OS-platserna som stod på spel under mästerskapet.

VM i iQFOiL är igång

 • 30 jan 2024

image: VM i iQFOiL är igång

VM i den nya OS-klassen iQFOiL drog i gång på tisdagen på Lanzarote. Två svenskar är bland de drygt 210 damer och herrar som jagar VM-medaljer och OS-platser. Johanna Hjertberg ligger på en 33:e plats och Vidar Nyström är 68:a efter första dagens slalomrace.

Nytt besked från World Sailing

 • 30 jan 2024

image: Nytt besked från World Sailing

World Sailing öppnar upp för deltagande av idrottare från Ryssland och Belarus. som oberoende neutrala idrottare (AIN). Detta gäller enbart för de olympiska klasserna och inga andra seglingsarrangemang.

Fysträning som vinteraktivitet

 • 30 jan 2024

image: Fysträning som vinteraktivitet

Vi vill sticka in med några tips medan isen fortfarande ligger på många av våra sjöar och havsvikar. Ta tillfället i akt att skapa möjligheter för era seglare att bygga en stark och hållbar kropp inför kommande seglingssäsong.  

Emil Bengtsons första seger i ett VM-race

 • 27 jan 2024

image: Emil Bengtsons första seger i ett VM-race

Emil Bengtson tog sin allra första seger i ett VM-race när han vann lördagens andra race på ILCA-VM i Adelaide, Australien. Därmed tog han samtidigt Sverige ett steg närmare en nationsplats i ILCA till sommarens OS-seglingar.

Emil Bengtsons första seger i ett VM-race

 • 27 jan 2024

Emil Bengtson tog sin allra första seger i ett VM-race när han vann lördagens andra race på ILCA-VM i Adelaide, Australien. Därmed tog han samtidigt Sverige ett steg närmare en nationsplats i ILCA till sommarens OS-seglingar.

Arena Vattnet - koncept för framtidens vattensportanläggning

 • 27 jan 2024

image: Arena Vattnet - koncept för framtidens vattensportanläggning

Nu lanseras konceptmaterialet från projektet Arena Vattnet för framtidens vattensportanläggningar. Inspiration, kunskap och goda exempel på att samverka, bygga och driva på ett hållbart sätt.

Emil jagar olympisk nationsplats i ILCA 7

 • 26 jan 2024

image: Emil jagar olympisk nationsplats i ILCA 7

Emil Bengtson är bäste svensk efter första dagen av ILCA-VM i Adelaide, Australien, där svenskarna framför allt jagar en nationsplats till OS i Paris i sommar. Bland de 150 startande är Emil på en sammanlagt 38:e plats efter fredagens två inledande race och Wilhelm Kark 64:a. Utvecklingslandslagets Ludvig Lindqvist gjorde den starkaste enskilda svenska insatsen med en 8:e i dagens andra race och är 58:a totalt.

Svensk jakt efter en olympisk nationsplats i ILCA7

 • 26 jan 2024

Emil Bengtson är bäste svensk efter första dagen av ILCA-VM i Adelaide, Australien, där svenskarna framför allt jagar en nationsplats till OS i Paris i sommar. Bland de 150 startande är Emil på en sammanlagt 38:e plats efter fredagens två inledande race.

Nio lovande ungdomar i Olympisk seglingsoffensiv

 • 18 jan 2024

image: Nio lovande ungdomar i Olympisk seglingsoffensiv

Nu startas en långsiktig olympisk satsning för att få fler svenska seglare att nå världstoppen. Den olympiska offensiven riktar sig mot yngre seglare som visat särskild vilja och potential. Målet är OS medaljer i Brisbane 2032.

Matchracingstjärnan som lyfter de unga

 • 16 jan 2024

Johnie Berntsson är en av Sveriges bästa och mest meriterade matchracingseglare. Vid plus 50, egen företagare och en plats i Seglarförbundets styrelse har han fortfarande tiden och motivationen att kappsegla på högsta nivå. Samtidigt som drivet att vinna finns där, så drivs han också av en vilja att ge unga svenska seglare en chans att lyfta sig själva och sin segling.

Lämna föreningsrapport senast 31 januari

 • 15 jan 2024

image: Lämna föreningsrapport senast 31 januari

Föreningsrapporten är en årlig rapport som klubben ska lämna till Seglarförbundet.

Nominera kandidater till SSF:s styrelse senast 15 januari

 • 12 jan 2024

image: Nominera kandidater till SSF:s styrelse senast 15 januari

Sista chansen att nominera personer till Seglarförbundets styrelse är den 15 januari. Har du namn att föreslå så kontakta Valnämndens ordförande Torsten Jarnstam via mejl torstenjarnstam@yahoo.se eller telefon +46703711612

Mer info att nominera inför Seglardagen 2024

Mer info om Seglardagen 2024

Josefin Olsson nia på VM

 • 11 jan 2024

image: Josefin Olsson nia på VM

OS-klara Josefin Olsson slutar på nionde plats i sista racet på i ILCA-VM i Argentina. Och en nionde plats i totalen blir också hennes slutresultat. En fullt godkänd insats – även om Josefin hade högre förväntningar.

Josefin i medaljfinal på VM

 • 10 jan 2024

Josefin Olsson är i medaljfinal efter tisdagens seglingar på ILCA-VM i Argentina. I de tre racen blev hon 7-31-5. Därmed ligger hon på sjätte plats inför VM:s sista race på onsdagen – dock utan chans att nå en pallplats.

Tuff dag på VM för Josefin

 • 9 jan 2024

image: Tuff dag på VM för Josefin

Josefin Olsson hade en tuff dag på jobbet på måndagen på ILCA-VM i Argentina. Josefin fick kämpa mot snurriga vindar och seglade in på 42:a respektive 17:e plats i dagens två race. Hon faller därmed från andra till nionde plats i totalen.

Dags för SM i E-segling - anmäl dig nu!

 • 9 jan 2024

image: Dags för SM i E-segling - anmäl dig nu!

Svenskt Mästerskap i e-segling är öppet för alla som vill. Att delta är gratis och du kommer enkelt igång. Mästerskapet genomförs i Virtual Regatta Inshore och består av en serie deltävlingar under tidiga vintern 2024. 

 

Josefin kvar på pallplats – trots en 20:e plats

 • 7 jan 2024

image: Josefin kvar på pallplats – trots en 20:e plats

Josefin Olsson ligger kvar på silverplats även efter söndagens segling på ILCA-VM i Mar del Plata i Argentina. Det blev bara ett race innan vinden dog – och trots att Josefin kom in på en 20:e plats i det racet var hon inte helt missnöjd.

Josefin på silverplats på VM

 • 7 jan 2024

image: Josefin på silverplats på VM

Efter tre mycket stabila race på ILCA-VM i Argentina har Josefin Olsson avancerat till en silverplats efter totalt fyra race. I lördagens tre race blev hon trea-tvåa-tvåa och är nu bara två poäng efter danska OS-mästarinnan Anne-Marie Rindom, som leder.

Bra VM-start för Josefin Olsson

 • 6 jan 2024

image: Bra VM-start för Josefin Olsson

VM i ILCA är först ut när det internationella kappseglingsåret nu har dragit i gång i Mar del Plata i Argentina. OS-klara Josefin Olsson fick en bra start och blev femma i fredagens första och enda race. Ett oväder satte sedan stopp för fler seglingar den första dagen.