Seglare och båtägare

 

Seglarförbundets seglarskola 
Grundkurs kappseglingsregler och regelprov på webben  
Förarintyg
Säkerhetskurser för havskappseglare
Seglarintyg 1-2  
VHF/SCR webbkurs

 


Säkerhetskurser för havskappseglare

Utbilda dig i det som World Sailing kravställer för havskappseglare i vissa kategorier av segling med grunden i World Sailing Offshore Special Regulations.

Stefan Nilsson Sjösäkerhet AB har auktorisation hos såväl Svenska som Norska Seglarförbundet att genomföra dessa kurser.

Aktuella och påannonserade utbildningar finner du här

 


Grundkurs kappseglingsregler

 
I den här digitalautbildningen – Kappseglingsregler – ska vi lära oss grunderna i de regler och villkor som gäller för segelsporten.
 
 
 

Förarintyg för fritidsbåt

 
Välkommen till SISU Förlag och Svenska Seglarförbundets digitalautbildning som vänder sig till dig som vill ta Förarintyg för fritidsbåt och på så sätt få kunskaper om ett säkrare båtliv.
 

 

 


Seglarintyg 1-2 

På Seglarförbundets certifierade seglarskolor för ungdom och vuxna kan du ta Seglarintyg 1 & 2. Intyget ingår i den blå intygsboken hos Nämnden för båtlivsutbildning (NFB).

Läs mer här

 


VHF/SRC webbkurs

Att ha en VHF ombord och att kunna använda den rätt ger dig och din besättning en större trygghet både vid fritidssegling och kappsegling.

Under kursen får du lära dig om VHF-systemets uppbyggnad och användningsområden. Vi går bland annat igenom hur du på ett korrekt sätt använder och pratar i radion vid nödsituation (Nöd, Il och varningstrafik), digitala anrop DSC (Digital selektivt Calling) och internationell bokstavering. Efter kursen är du redo att avlägga prov för att erhålla SRC-certifikat. Den äldre varianten av VHF-certifikat har sedan några år ersatts av SRC-certifikat, SRC krävs för att få använda en VHF med DSC.

Kursen genomförs kvällstid via videolänk under två tillfällen på 3,5h respektive 1,5h. Efter avslutad kurs kan du söka förhörsförrättare på NFBs hemsida och boka för ett senare tillfälle. Examinationskostnad tillkommer. Sök förhörsförättare här

Kurslitteratur VHF till Sjöss kan beställas på https://www.sjoshopen.se/yrke/

Gör intresseanmälan för kursen här