Prova på

 

Testa nya klasser på våra prova-på dagar

Är du 12 till 18 år och funderar på vilken din nästa klass ska bli? Då ska du inte missa våra prova-på dagar. Du får chans att testa en rad olika klasser för att se vad som passar dig bäst.

För att hjälpa ungdomar i valet av ny klass kommer Seglarförbundet tillsammans med klubbar och klassförbund att arrangera prova-på-dagar ute i distrikten där du som aktiv seglare får möjlighet att prova på en klass som kanske skulle passa som nästa steg i din seglingskarriär.  

Oavsett om du redan bestämt dig eller är öppen för förslag så är det en bra erfarenhet att testa olika klasser. Det är ingen hemlighet att man som riktigt duktig seglare kan hoppa i vilken båt som helst och man kan tidigt lägga grunden för detta genom att våga testa nya utmaningar. Det du lär dig i andra klasser är dessutom något du kan ta med dig och ha nytta av i din egen klass. Vi uppmanar alla att segla fler klasser för att bli en komplettare seglare.

 

Prova-på aktiviteter - en del av Seglarförbundets nya strategi

Att tillsammans med klubbar och klassförbund erbjuda fler möjligheter för barn- och ungdomar att prova på nya redskap, discipliner och roller inom seglingen är en del av Seglarförbundets Barn & ungdomsstrategi med målet att fler unga stannar kvar i seglingen.

 

Kommande aktiviteter:

Vi publicerar här löpande information om  nya aktiviteter. Är du redan nu intresserad av att veta mer om någon klass, kontakta klasstränare för respektive klass eller hör av dig till Robert Strange, Barn och ungdomsansvarig.

 


2023

 

Foilläger i Lomma 26-30 juni

Nu har du som ung seglare chansen att utveckla dina färdigheter som seglare men också att testa framtidens segling! Under vecka 26, måndag 26 juni till fredag 30 juni bjuder Lommabuktens Seglarklubb i samarbete med Seglarförbundet och Seglargymnasiet i Vellinge in till race- och foilcamp i Lomma.

 

Lägret riktar sig till alla ungdomar som vill testa på foiling och vill utveckla sig inom foiling eller Optimist. På förmiddagarna kommer det hållas två parallella läger, ett för de som är nya i foilande klasser men har skaffat egen utrustning, samt ett för de som vill utveckla sig som tävlingsseglare i Optimist. Under eftermiddagarna är det ”Foil Camp” för de som just har eller snart ska lämna optimistjollen eller bara känner att foiling är en seglingsform som kan passa mig! 

På eftermiddagarnas ”foil camp” på krävs ingen egen utrustning och man får möjlighet att testa Waszp, IQ-Foil, flyga en kite, Wingfoil och att foila bakom motorbåt. Alla ges gott om tid att testa klasserna för att det inte bara ska bli en ”prova på”. Blir det väder till det hänger vi kvar och grillar och chillar på stranden efter träningen!

 

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse kontakta:

Axel Netterlid, Lommabuktens Seglarklubb

Martin Strandberg, Vellinge Seglargymnasium

 

Håll utkik efter inbjudan som kommer inom kort.


 

Prova på jobbet som proffsseglare under RS44Cup i Marstrand 22-29 juni

Marstrands Segelsällskap bjuder in till praktikprogram under RC44Cup i Marstrand. Programmet lanserades under 2022 och blev en omedelbar succé, både för deltagande ungdomar och de team som fick förmånen att handleda ungdomarna. 

Tanken med praktikprogrammet är att erbjuda en praktikant per team att följa arbetet som professionell seglare på en storbåt för att utröna om detta skulle kunna vara inkörsporten till fortsatt segling/sysselsättning för de ungdomar som av en eller annan anledning vuxit ifrån den renodlade jolleseglingen. Målet är fler svenska seglare inom internationell storbåtssegling.

Marstrands Segelsällskap erbjuder möjligheten för nio ungdomar att som praktikant ingå i ett av RC44-teamen under en vecka. 44Cup pågår i Marstrand under perioden 16 juni till 2 juli. Praktikperioden förläggs till torsdagen den 22 juni till och med torsdagen den 29 juni. Under praktiken kommer man vara med i allt från iordningställandet av båtarna, sjösättning och träningssegling.

MaSS står för mat och logi och teamen för någon form av uniformsplagg.

Intresseanmälan sker till Björn Torstensson

För mer information, kontakta Bosse Tingbäck på 070-719 13 80

 


Kontakt


Robert Strange
Robert Strange
Barn- och ungdomsansvarig