SM-veckan

Den 26-28 juni går SM-Veckan Sommar av stapeln i Västerås och seglingen kommer att vara representerad i klassernaIQ-Foil samt Formula Foil. Svensk elit kommer under veckan att göra upp i sina respektive klasser parallellt som Västerås City festival går av stapeln med artister som Veronica Maggio, Hooja, Oscar Zia med flera. 

Under onsdag och torsdag kommer det seglas kval inför fredagens stora final som klockan 15 kommer att livesändas i SVT. Veckan kommer även att bjuda på gott om prova-på aktiviteter för hela familjen och självklart kommer vi att bjuda på en after-sail efter samtliga seglingarna mitt i event området.

Anmälan

Anmälan, Notice of Race samt officell anslagstavla hittar du i Sailarena eller genom länken ovan. 

Klasser:
iQFOiL herr (iQFOiL 9.0) seglar tillsammans med Formula Foil
iQFOiL dam seglar tillsammans med U19 (iQFOiL 8.0)

Arenan

Jollekappseglarna Västerås är lokal arrangörsklubb med sin bas på Framnäs ca 10 minuter med bil från eventområdet. På deras område kommer det att finnas förvaring för brädor, omklädning samt möjlighet att ställa husbilar. 

Tävlingsområdet kommer sedan att ligga precis utanför Lögarängen med dess strandpromenad för att bjuda på publiknära och häftig segling. Samtliga seglare kommer att ha en trackingenhet som kommer att visas upp på skärmar på stranden.

Preliminärt program

Onsdag 26e juni

09.00-21.00 
Race Office Open

09.00-12.00
Registration, measurements and security checks

12.00
Skippers briefing

13.55
Time for first warning signal

19.00
No start will take place after 19.00 on Wednesday June 26th

20.00
Regatta dinner (separate information)

Thursday June 27th

08.30
Gate to JKV open

09-19
Race Office Open

10.00
Gate to JKV closed
Skippers briefing

11.00
Time for first warning signal

Friday June 28th

08.30
Gate open

09-19
Race Office Open

10.00
Gate closed
Skippers briefing

11.00
Time for first warning signal

17.00
Time for warning signal Medal race (Live broadcasted in SVT)

 


Om SM-veckan

SM-veckan, som arrangeras av Riksidrottsförbundet, är en årlig händelse som äger rum på olika orter i Sverige, både vinter och sommar. Den är öppen för Riksidrottsförbundets medlemmar vilka tillsammans representerar upp emot 210 olika idrotter. Under SM-veckan tävlar idrottare från hela landet i sina respektive grenar, och det är här avgörandets ögonblick inträffar. 

SM-veckan är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och de berörda specialidrottsförbunden, tillsammans med värdstaden. Det är en fantastisk möjlighet för idrottare att visa upp sina färdigheter, för idrottsintresserade att följa spännande tävlingar, och för staden att fyllas av energi och gemenskap. Genom SM-veckan främjas idrott, gemenskap och stolthet över våra svenska idrottsprestationer. 

För mer information om SM-veckan och aktuella evenemang, besök SM-veckans officiella webbplats: https://smveckan.se/.

Om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna och tävlingsinformationen, kan du även ladda ner SM-veckans app.