Projekt hållbarhet

Vi gör insatser i stort och smått för att bidra till hållbar utveckling och ökad kunskap inom såväl miljömässig som social och ekonomisk hållbarhet. Ibland är det som en del av vår vanliga verksamhet och ibland handlar det som särskilda projekt.

Här hittar du information om Svenska Seglarförbundets särskilda projekt inom hållbarhet:

 

Optimist för havet (2018-2020)

Ett gemensamt projekt mellan Svenska Seglarförbundet, Håll Sverige Rent och Sjöräddningssällskapet – tre organisationer som delar kärleken till havet. Vi skapade ett projekt där vi engagerade barn och vuxna i skräpinsamlingar, aktiviteter och utbildningar för att öka kunskapen om och väcka engagemang kring marin nedskräpning.

 

Se dokumentären om projektet Optimist för havet på YouTube (7 min)

__________________________

 

Kartläggning och strategi "Koll på hållbar segling" (2023-2024)

För att bättre förstå vårt nuläge inom olika hållbarhetsaspekter genomförde vi en kartläggning under 2023, och utifrån detta tar vi fram en strategi och handlingsplan för att se till att hållbarhet blir en del av vår ordinarie verksamhet, och att vi vet att vi gör rätt saker. Klicka på bilden nedan för att läsa vår hållbarhetsrapport och kartläggning.

___________________________

 

Trygg segling (2024-2025)

Ett projekt som en del av hela idrottsrörelsens satsning på att öka tryggheten inom hela idrotten, med särskilt fokus på att barn och ungdomar ska kunna känna glädje och trygghet, och få utvecklas och delta på sina egna villkor. Under 2024 och 2025 genomför Svenska Seglarförbundet ett projekt för att öka kunskap och medvetenhet kring trygg segling.