Tävlingslicens


Gör så här:

Årets tävlingslicens köper du i Sailarena, klicka här: www.sailarena.com

För att teckna en tävlingslicens behöver du ha ett konto i Sailarena samt vara inloggad. Ett Sailarenakonto är kostnadsfritt, GDPR-säkrat och tar bara några ögonblick. 
Det är din e-postadress som identifierar dig i Sailarena så använd helst en privat adress som du har kvar även när du bytt jobb/skola.

  1. Är du inte redan inloggad på Sailarena, klickar du på knappen "Logga in" längst upp till höger.  
  2. Saknar du ett konto, väljer du "Har du inget konto? Registrera dig här" och följer instruktionerna.
  3. Väl inloggad, klickar du på din figur längst upp till höger och väljer "Min tävlingslicens".
  4. När du väl är på tävlingslicenssidan väljer du licensform (Senior eller Junior), fyller i dina uppgifter och väljer betalningssätt på sidan som följer.

Se ytterligare instruktioner med bilder i Sailarena här.

Licensen ligger sedan synlig digitalt i din profil i Sailarena, i listan över samtliga tävlingslicenser samt hos arrangörens egna anmälningslistor.
Inga papperskopior behövs. Klart!

Till toppen - Till Sailarena


När tävlingslicens behövs 

På en röd eller svart tävling ska den som är ansvarig ombord, och som är svensk medborgare, ha en tävlingslicens utfärdad av Svenska Seglarförbundet. Alla svenska mästerskap är på röd nivå och då krävs alltså tävlingslicens för ansvarig ombord. Det framgår alltid av tävlingens inbjudan om tävlingen är på röd eller svart nivå.

På några andra tävlingar, t.ex. Allsvenskan Segling, har arrangören valt att skriva in att alla ombord ska ha tävlingslicens även om tävlingen inte är ett mästerskap. Då ska de tävlande följa detta.

Alla tävlande är alltid välkomna att teckna en tävlingslicens även det inte är ett krav på de tävlingar du tänker delta på. Läs mer om fördelen med tävlingslicens här nedan.

Till toppen - Till Sailarena


Förmånlig ansvars- och olycksfallsförsäkring ingår

Svenska Sjö har tillsammans med Svenska Seglarförbundet skräddarsytt en mycket förmånlig försäkring för tävlande, som ingår när du tecknar tävlingslicens. Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg. Förutom olycksfallsförsäkringen ingår även en ansvarsförsäkring för lånad, hyrd eller på annat sätt nyttjad båt under tävling och träning.

Via www.seglarforsakring.se kan du teckna fler bra försäkringar för dig, båten och klubben.

Förutom att fler på kappseglingsbanan har ett bra försäkringsskydd ökar potentialen för svensk segling till fler samarbetspartners. Både genom möjligheten att kunna kommunicera direkt med de aktiva kappseglarna vilket är ett stort värde för kommersiella partners men också att kunna knyta förmånliga erbjudanden till tävlingslicensen

Vem som helst köpa en tävlingslicens och på så vis få olycksfallsförsäkringen samt ta del av alla erbjudanden.

Licensen finns för junior och senior:

Årslicens Senior                            300 kr
Årslicens Junior upp till 20 år      200 kr

Tävlingslicensen tecknas via Sailarena, och blir därmed synlig på individens profilsida. 
Licensen och olycksfallsförsäkringen träder i kraft direkt efter erlagd betalning och gäller kalenderåret ut.

Till toppen - Till Sailarena


Tävla utomlands

Ska du tävla utomlands kan du behöva ett intyg på att du har både en olycksfalls- och ansvarsförsäkring. Detta finns inbyggt i tävlingslicensen och du skriver enkelt själv ut den på papper eller pdf från dina sidor i Sailarena.

Gör så här:
1. Logga in på Sailarena och klicka på din profil längst upp till höger 
2. Klicka på rubriken Min tävlingslicens
3. Klicka på rubriken Ladda ner intyg om ansvarsförsäkring
4. Klart!

Till toppen - Till Sailarena