På klubben

För att kunna nå klubbens mål och hålla en god kvalitet i alla led är det viktigt att alla i föreningen får möjlighet att utveckla sig själv och verksamheten genom utbildning.

Vi har utbildning för klubben efter samma färgstruktur som för seglare, tränare och funktionärer. Utvecklingen av klubben och dess färgrektangel ligger under moderna föreningen.

Moderna föreningen och SISU – bra stöd för klubben
Lärgupper på klubben
Kurser för klubben hittar du här i vårt utbildningsprogram

 


Moderna föreningen och SISU – bra stöd för klubben

Moderna föreningen är Svenska Seglarförbundets klubbutvecklingsverktyg, här finns både information och utbildningstips till arbetet i klubben.
Läs mer om Moderna föreningen

SISU Idrottsutbildarna är en bra resurs för din klubb och ditt klassförbund i utvecklingen av medlemmar och verksamhet. De stöttar och anpassar utbildningar och utvecklingsinsatser efter era önskemål och behov. Vänd dig till ditt RF-SISU distrikt för vidare utbildning, hjälp och stöd i föreningskunskap och utveckling.
SISU distrikt

 

Tillbaka till toppen


Lärgupper på klubben

 
Utöver RF-SISU:s utbud av largrupper har vi på Svenska Seglarförbundet tagit fram ett anatal material med tillhörande lärgruppsplaner. Tanken är att vem som helst genom att studera materialet och lärgruppsplanen ska kunna anordna en lärgrupp på klubben. 

Här kan du lära dig mer om att vara lärgruppsledare

Lärgruppsplaner för klubben 
Nedan lärgruppsplaner hittar du i dokumnetbanken
Seglinens ledarskap grund
Modernaföreningen
Grundkurs kappseglingsregler
Förarintyg
Värdegrundsarbete i klubben/gruppen
En bra kompis - Handledning
Affisch med bra kompis ord
En kul träning - Handledning
Lärgruppsplan Riktilinjer för barn- & ungdomsidrott

          

Kustskepparintyg. Vi har en lärgruppsplan och förslag på litteratur. Hör av dig till utbildning@ssf.se om ni vill veta mer.

 

Tillbaka till toppen