Träna med oss

Denna sida är en del av projektet Rörelsesatsning i skola!

Det finns mer information om hur du kan träna med oss och lära dig segla under sidorna "Upptäck segling" och "Aktiva och klubbar". Men vänta lite med det och testa vår träningsfilmer här nedan först.

 

Välkommen!

 


Segling är en sport som är lekfull och fartfylld samtidigt som den är utmanande både fysiskt och mentalt. Nu har du möjlighet att testa rörelser som utförs i segling samt övningar som våra seglare använder sig av för att bli starka både mentalt och i kroppen. Gör övningarna samtidigt som du inspireras av härliga seglingsklipp. Här hittar du sex filmer som kan visas via projektor i klassrum, klubblokal eller gympasal eller kanske låta elever eller idrottare testa individuellt vid dator, telefon eller surfplatta. 
Till film 3 och 4 är det bra med något mjukare underlag utöver det krävs ingen utrustning. 

 

Detta material är framtaget med stöd ifrån Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan. Där hittar du mer inspiration till rörelse och idrott

Blev du sugen på att börja segla så hittar du din närmsta klubb här. 
Ladda ner vår poster i utskriftsversion. 
På denna sida hittar du också bra dokument för lärande på klubben, där finns två lärgruppsplaner vi tagit fram inom ramen för detta projekt: "Largrupp_rorelse_i klubben" och "Largrupp_skolsamverkan".


1. Lugn och fokus
2. Utmana en landslagsseglare

3. Bålstabilitet för jolleseglare
4. Parövningar
5. Rörelsepaus
6. Rörelsepaus - animerad

 

 

1. Lugn och fokus – Fem minuters möjlighet till guidad avslappning med fokus på andetaget och sträcka ut kroppen. Sätt dig ner, ta ett djupt andetag och låt vattnets lugn sprida sig till dig.

 

2. Utmana en landslagsseglare – Låt fem av våra landslagsseglare utmana dig i deras favoritövningar. Kan du göra fler armhävningar på 30 sekunder än Anton som tagit silver i OS?


3. Bålstabilitet för jolleseglare - Sju minuter och sju utmanande bålövningar. Träna tillsammans med två av våra elever på seglargymnasiet för att se hur de stärker sina kroppar.

 

4. Parövningar – Träning är roligast tillsammans! Fem övningar du gör tillsammans med en kompis. Kör gärna filmen flera gånger för att få ett längre träningspass. Skratta, busa och bli starka.

 

5. Rörelsepaus –Skota, gippa och hantera segel. Fem minuters rörelsepaus och där du får följa med på en kölbåt, lära dig seglingstermer och framför allt få ny energi.

6. Rörelsepaus animerad. Härma våra animerade kompisar och hjälp de kränga, skota och hissa segel. Denna rörelspaus på cirka tre minuter passar lika bra i klassrummet som på seglarskolan. 

 

Vill du veta mer eller har frågor om projektet kan du kontakta Theres!
Theres Wolgast
Theres Wolgast
Verksamhetsutvecklare

Martina  Söderbom
Martina Söderbom
Klubbkonsulent Västkusten