https://www.svensksegling.se/explorer/images/3_Tavling/3.4_Seglarforbundets_event/usm_kevin-blomkvist_1140x760.jpg

USM Matchracing

Foto: Kevin Blomkvist

 

Summering 2023

Helgen 2-3 september arrangerade Stockholms Segelsällskap årets upplaga av USM i matchracing. Nio lag från klubbar runtom i Sverige kom och under helgen seglades inte mindre än 52 race inklusive finalerna. Det var spännande från race ett och alla seglare gjorde ett superbra jobb i att hålla energin och glöden igång. Första dagen seglades 16 flighter i nordvästlig vind, dag två blev det flight 17 och 18 som avslut på Round Robin och så körde vi semifinalerna parallellt med King of the Castle. Spänningen höll i sig till finalen! Efter några rafflande race blev vinnarna Emil Wolfgang med besättning. Andraplatsen gick till Marius Westerlind med besättning och tredjeplatsen till Theo Westerlind med besättning. Efter avslutade seglingar på lördagen bjöds det på regattamiddag med god mat och dryck och glatt sällskap. Stort tack och riktigt bra seglat säger vi på SSS! 

Bilder

Årets fotograf har varit Hugo Sjögren. Ni hittar hans bilder här. Glöm inte att ange Hugo som fotograf när ni använder bilderna. Han har också en hemsida

Praktisk information

Möjlighet till träning
Det kommer att finnas möjlighet till träning på fredagseftermiddagen. Kontakta oscar.engstrom2000@gmail.com för att boka tid. Träningstiderna är 
13.00–14.00 
14.00–15.00
15.00–16.00
16.00–17.00 

Boende
Info kommer.

Mat           
Lunch serveras lördag och söndag (ingår i startavgiften).
Lättare mat fredag kväll och regattamiddag lördag (ingår i startavgiften)

Mästerskapscoach på plats
Mästerskapscoach, Oscar Engström, kommer att vara på plats under regattan för att kunna dela med sig av sina tips och erfarenheter om denna speciella form av kappsegling. Redan på fredagskvällen, håller mästerskapscoachen en genomgång av de speciella regler som gäller vid matchracing och annat matnyttigt. Under kappseglingarna kommer coachen att vara med ute på vattnet så att alla besättningar kan ta del av tips och därmed ständigt förbättra sig. 

 

Program

Program Ungdoms SM i matchracing, Stockholms Segelsällskap, 2-3 september 2023              

Fredag  
Träning (schemalagd) 13.00–17:00
Registrering/Invägning  

17:00–19:00

Genomgång med coachen och middag 20:00 
Lördag  
Första start     09:30
Lunch    12:00–14:00

Genomgång med coach och domare

Direkt efter avslutade matcher

Regattamiddag

19:00
Söndag  
Första start  09:00
Lunch         12:00–13:30
Sista start senast     15:00 
Prisutdelning Snarast möjligt efter sista matchen

 

Anslagstavla

Ändrad inbjudan

Uppdaterade seglingsföreskrifter

Flightschema

Resultat

Resultat och flightschema

 

Om USM i matchracing

Svenska Seglarförbundet arrangerar Ungdoms-SM i matchracing i samarbete med en värdklubb. 2010 hade tävlingen premiär. Ungdoms-SM syftar till att uppmuntra och utveckla unga matchracingteam. Besättningarna seglar i tillhandahållna båtar av typen C55.

På plats finns en mästerskapscoach, som är expert på just matchracing. USM är en fantastisk möjlighet att få segla med sina kompisar, att lära sig att utnyttja reglerna till max och att öva upp sig på taktik. Matcherna är korta och intensiva och deltagarna erbjuds massor av segling under helgen.

 

Kvalregler

Svenska Seglarförbundet välkomnar till USM 2023. Intresserade besättningar ska fylla i den intressenamälan som finns publicerad här. Totalt bjuds 12 besättningar in. Följande kvalregler är preliminära:

  1. Vinnare från 2022
  2. En besättning från arrangörsklubben
  3. De åtta högst rankade ungdomsbesättningarna på den World Sailings ranking som publiceras 15 augusti 2023
  4. SSF har sedan rätt att tilldela Wildcards tills dess att 12 lag uppfylls. Här tittar vi på faktorer som t.ex. "först till kvarn" och geografisk spridning.

Maxåldern för deltagare är 22 år. USM genomförs i tillhandahållna C55:or och besättningen består av 3 personer.