Nyheter

Succé för prova-på dag i Simrishamn

 • 30 jun 2023

Totalt 70 personer med olika bakgrund provade på segling hos Simrishamns Segelsällskap när klubben arrangerade en prova på dag i slutet av maj. De blev ett trevligt event för kommunens invånare och klubben lyckades värva flera deltagare till sommarens seglarskola.

Spännande höst för nätverket

 • 30 jun 2023

image: Spännande höst för nätverket

Seglarförbundet driver sedan ett par år tillbaka nätverket “Segling för alla oavsett bakgrund”. Till hösten kommer nätverket gästas av två intressanta föreläsare: Kadir Meral och Victoria Escobar. Båda föreläsningarna sker digitalt och alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Sommartider på förbundskansliet

 • 29 jun 2023

image: Sommartider på förbundskansliet

Nu är sommaren här och vi på Seglarförbundets kansli tar lite semesterledigt. Ví har därför sommartider i vår växel vecka 27-32 tis-tors klockan 10-12 på 08-459 09 90. Svarstiden på vår mejl ssf@ssf.se kan också vara lite längre.

Beställningar i webbshopen måste in före sista juni. Efter det blir leveranstiderna betydligt längre.

Du hittar det mesta på vår webb svensksegling.se.

Kontaktuppgifter till styrelse, kommittéer och kanslipersonal har du direktlänk till här

Önskar dig en underbar seglingssommar!

Artemis Technologies bakom ny svensk dam- och ungdomssatsning i America’s Cup

 • 27 jun 2023

image: Artemis Technologies bakom ny svensk dam- och ungdomssatsning i America’s Cup

Idag presenterades Swedish Challenge powered by Artemis Technologies som är en ny svensk seglingssatsning med sikte på att utveckla svensk foilsegling bland tjejer och unga seglare. Ett viktigt mål är att delta med ett ungdomsteam och ett damteam i nästa America’s Cup som avgörs i Barcelona i september-oktober 2024.

Henric Wigforss tog VM-guld i Optimistjolle

 • 26 jun 2023

image: Henric Wigforss tog VM-guld i Optimistjolle

Efter 9 tuffa race och en rafflande guldfinal med avslutande matchracing kunde Henric Wigforss i söndags koras till världsmästare i Optimistjolle, i Costa Brava, Spanien.
- Det känns fantastiskt, det är en dröm som är uppfylld. Jag kan inte fatta och har inga ord, säger Henric i en intervju efter att guldet var säkrat.

I det svenska laget på VM ingick Henric Wigforss (KSSS), Malcolm Dahlberg (KSSS), Oscar Wetter (KSSS), Alexander Forssén (KSSS) och Leah Bernhardtz (RÖSS) samt coach Ton Thörn och lagledare Kerem Sancak.

Önskar dig en härlig midsommar!

 • 22 jun 2023

image: Önskar dig en härlig midsommar!

Hoppas du får en underbar midsommarhelg!

Vi vill passa på att berätta att vi har sommartider på Seglarförbundets kansli vecka 27-32. Då är vår växel 08-459 09 90 öppen tis-tor kl. 10-12. Svarstiden på ssf@ssf.se kan också vara lite längre.

Vår webbshop har längre leveranstider under sommaren och vill du vara säker på att få något i tid så behöver du beställa senast 27 juni.
Till webbshopen

Du hittar annars mycket info på vår webb svensksegling.se.

Här hittar du kontaktuppgifter till styrelse, kommittéer och kanslipersonal.

Foto: Henrik Trygg

Förlängd anmälan Foil Camp Lomma

 • 22 jun 2023

image: Förlängd anmälan Foil Camp Lomma

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar på vår Foil Camp och Foil Test i Lomma nästa vecka. Vi förlänger därför anmälan till söndag 25 juni. Det kommer finnas möjlighet att testa allt ifrån Kite till Pumpfoil, Windfoil och Wingfoil samt Waszp. Mer information och anmälan hittar du på våra Prova på sidor.

Fyra svenska medaljer på EM i ORC Doublehanded

 • 20 jun 2023

image: Fyra svenska medaljer på EM i ORC Doublehanded

Det blev stora framgångar för Sverige med totalt fyra medaljer under EM i ORC Doublehanded (DH)  i danska Helsingör som avslutades i helgen i samband med Själland Runt. I ORC DH klass B blev det dubbelt svenskt då far och son Jörgen och Rasmus Rosengren seglade hem EM-guldet och Lars Bergqvist och Michael Wahlroos tog silvret. Regerande världsmästarna i ORC DH klass A, Anders Dahlsjö och Martin Strömberg fick i år nöja sig med en silvermedalj. I minsta klassen ORC DH klass C tog Lena Having och Eivind Boymo-Malm ett silver.

Foto: www.sailing.pics

GKSS vann Women on Water

 • 18 jun 2023

image: GKSS vann Women on Water

Det blev GKSS som tog hem segern i Women on Water som avgjordes på söndagen, i samband med Stadshusregattan, på Riddarfjärden i centrala Stockholm. Därmed vann Julia Carlsson och hennes besättning en plats i finalen av Womens Sailing Champions League i september.

 

Sotefjorden till final i Sailing Champions League

 • 18 jun 2023

image: Sotefjorden till final i Sailing Champions League

Sotefjordens SS är klara för final i Sailing Champions League. Det står klart sedan laget slutade på sjätte plats i det tredje kvalet som avgjordes på söndagen i polska Sopot. Sotefjorden SS, som är hemmahörande i Hunnebostrand i norra Bohuslän, blir därmed en av fyra svenska klubbar i finalen i Travemünde i september.

Från semesterseglare till deltagande i Women on Water

 • 16 jun 2023

image: Från semesterseglare till deltagande i Women on Water

Sexton besättningar deltar i helgens Women on Water, WoW på Riddarfjärden i Stockholm. När KSSS-besättningen Good Vibes Only bildades för tre år sen var detta mål långt borta. Första året var målet att kunna delta på en tävling. Därifrån har teamet höjt ribban från säsong till säsong.
– Jag skämtade första året om att vi skulle segla WoW 2023 och det känns väldigt roligt att det nu blir så, säger Karin Fernström skeppare ombord.

Segling på Idrottens dag

 • 15 jun 2023

29 september 2023 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Vill din klubb vara med? 

Vidar Nyström SM-vinnare i iQFOiL

 • 14 jun 2023

image: Vidar Nyström SM-vinnare i iQFOiL

I helgen arrangerade Calmar Kite & Windsurfing Club Baltic Foil Race där också SM i OS-klassen iQFOiL avgjordes. Vidar Nyström, KSSS var helt överlägsen och vann samtliga 16 race. Otto Berg, Lerbergets SS knep silvret och Johanna Hjertberg, KSSS tog bronset.

Foto: Calmar Kite & Windsurfing Club

Flygande start för Swedish Youth Sprint Cup

 • 13 jun 2023

image: Flygande start för Swedish Youth Sprint Cup

Svenska RS Förbundets nya sprintsatsning Swedish Youth Sprint Cup, är nu halvvägs med två genomförda deltävlingar med totalt 57 deltagare. Målet är att göra det enklare och roligare för unga seglare att utvecklas tillsammans i segling.  

Ungdomssatsning lockade vuxna till Gränna Båtklubb

 • 12 jun 2023

image: Ungdomssatsning lockade vuxna till Gränna Båtklubb

När Gränna Båtklubbs seglingskommitté var på väg att upplösas och man stod där med två nyinköpta klubbåtar beslutade man att försöka locka ungdomar till klubben. Men de unga var inte intresserade – i stället var det folk i yngre medelålder som ville lära sig segla.

Sotefjorden/Hunnebo vann Allsvenskan i Långedrag

 • 4 jun 2023

image: Sotefjorden/Hunnebo vann Allsvenskan i Långedrag

Rutin och erfarenhet slog ungdomlig satsning och entusiasm när Sotefjorden/Hunnebo seglade hem årets andra deltävling av Allsvenskan i segling. Seglingarna avgjordes i strålande sommarväder i Långedrag under helgen. Och det var när det blåste som minst som Sotefjorden/Hunnebo var som bäst.

Dags för Allsvenskan i Långedrag

 • 1 jun 2023

image: Dags för Allsvenskan i Långedrag

I helgen är det dags för årets andra deltävling i Allsvenskan hos GKSS i Långedrag utanför Göteborg. Hinner du inte titta på livesändningarna så se vårt härliga 30 minuters sammandrag  på måndag kväll kl. 21.30 i Sportkanalen/TV4.

Unga får testa foiling

 • 1 jun 2023

image: Unga får testa foiling

Nu har du som ung seglare chansen att utveckla dina färdigheter som seglare men också att testa framtidens segling! Under vecka 26, måndag 26 juni till fredag 30 juni bjuder Lommabuktens Seglarklubb i samarbete med Seglarförbundet och Seglargymnasiet i Vellinge in till race- och foilcamp i Lomma.