Spännande höst för nätverket

  • 30 jun 2023

image: Spännande höst för nätverket

Seglarförbundet driver sedan ett par år tillbaka nätverket “Segling för alla oavsett bakgrund”. Till hösten kommer nätverket gästas av två intressanta föreläsare: Kadir Meral och Victoria Escobar. Båda föreläsningarna sker digitalt och alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Nätverket “Segling för alla oavsett bakgrund” är ett nätverk som vänder sig till ledare ute i klubbar som vill ge fler människor med utländsk bakgrund möjlighet att segla och delta i klubbens verksamheter. Nätverksträffarna har tre olika karaktärer: erfarenhetsutbyte, kunskap och guidning eller inspiration. Till hösten satsar vi lite extra på inspirationen och är stolta över att nu kunna berätta om de två föreläsarna vi bokat:

Kadir Meral
6 september kl.19-20:30

Så här beskrivs Kadir på Athenas webbplats: Kadir Meral föddes i en liten kurdisk by i sydöstra Turkiet. Under 90-talet kom han till Sverige med sin familj. Då var han 14 år gammal. Efter tre år i Dalarna flyttade han till Uppsala där han studerade. Efter kandidatexamen i Statskunskap och en gymnasielärarexamen arbetade han 15 år som lärare i samhällskunskap och matematik. Idag jobbar han som föreläsare i integration- och mångfaldsfrågor, skriver krönikor och uppträder som standupkomiker.  

Kadir Meral väcker starka känslor när han berättar om sin unika integrationsresa. Tillsammans med vassa kunskaper inom ämnet mångfald, integration och etablering levererar han fantastiska föredrag som utbildar men samtidigt underhåller och inspirerar publiken.  

Klicka här för att anmäla dig till föreläsningen med Kadir Meral den 6 september på Teams mellan kl.19-20:30

Victoria Escobar
2 oktober kl.19-20:30

Victora Escobar är styrelseledamot i RF-SISU styrelse och medgrundare av Changers Hub.

Changers Hubs vision är att demokratisera framgång så att alla unga får samma möjlighet att förvekliga sina idéer och påverka sin framtid oavsett startsträcka. Victoria har en magisterexamen i interkulturell pedagogik och brinner för att ge alla chansen att förverkliga sig själva och nå sina drömmar.

Förutom sitt arbete på Changers Hub och sitt styrelseuppdrag i RF-SISU har Victoria också varit engagerad i Stockholms Fotbollsförbunds styrelse och RF-SISU Stockholm. På frågan om vilken hennes hjärtefråga var när hon blivit invald i RF-SISU:s styrelse svarade hon Svenska Fotbollsförbundet att “Ungas delaktighet och inflytande är det jag burit med mig. Men i det stora är det att skapa jämlika förutsättningar för att alla ska kunna idrotta hela livet.”

Klicka här för att anmäla dig till föreläsningen med Victoria Escobar den 2 oktober på Teams mellan kl.19-20:30.

Vill du veta mer om Nätverket eller ta del av vår Handledning för att inkludera nya målgrupper? Kontakta theres@ssf.se eller läs mer via denna länk: Starta och driva klubb (svensksegling.se)