Nyheter

Nu riktar vi blicken mot 2023

  • 28 dec 2022

image: Nu riktar vi blicken mot 2023

Seglaråret 2022 lider mot sitt slut och vilket fantastiskt år vi har haft!

Fina svenska framgångar på kappseglingsbanorna, flera internationella mästerskap som arrangerats med beröm av svenska klubbar, fler paraseglare och klubbar som bedriver paraverksamhet och massor av nya deltagare i alla SSF seglarskolor är bara några exempel. Vill passa på att tacka er alla för det magiska arbete ni gör för svensk segling.

Sedan har vi på förbundet så här i juletid en julklapp till er och det är vår nya webbplats som vi lanserade precis innan jul. Efter mycket omfattande arbete för både oss och många av våra medlemsorganisationer är vi är övertygade om att det kommer att ge mångfalt tillbaka i form av en mer attraktiv och relevant webbplats som tar oss mot vår vision att tillgängliggöra segling och bli fler seglare.

Vi har kansliet öppet några dagar under helgerna med telefontid kl 10-12 den 27-29 december och 3-4 januari om det det finns några akuta frågor. Mer om det och mycket annan härlig läsning kan man göra på nya webbplatsen,  med samma adress som tidigare www.svensksegling.se.

Nu ser vi fram emot ett spännande 2023 som kickar i gång i januari med vårt gemensamma tränar-, domar- och seglingsledarseminarium och efterföljande juniortjejträff i mars. Missa inte det!

Med önskan om en riktigt fin jul och nyårshelg,

Marie Björling Duell
Förbundsdirektör & sportchef

Välkommen till Seglarförbundets nya webbplats!

  • 21 dec 2022

image: Välkommen till Seglarförbundets nya webbplats!

Mitt i juletid lanserar Seglarförbundet tillsammans med många av våra föreningar, klassförbund och distrikt nya webbplatser. Bakgrunden är Riksidrottsförbundets beslut för ett år sedan att sluta tillhandahålla webblösningar från 1 januari 2023.

Välkommen på tjejträffen

  • 20 dec 2022

image: Välkommen på tjejträffen

Inbjudan juniortjejträffen 2023

Seglarförbundet bjuder in dig som seglartjej mellan 13-20 år (fyller det under 2023) till en helg där du får inspiration och kunskap om hur du kan utvecklas vidare som kappseglare. Seglingen är en av dina favoritsporter och under 2022 har du seglat som lägst regional tävling i Optimist eller nationell tävling i någon av Svenska Seglarförbundets rekommenderade juniorklasser. 

SOK tar in fyra nya seglare i Topp och Talang

  • 20 dec 2022

image: SOK tar in fyra nya seglare i Topp och Talang

Fyra seglare finns bland de 16 sommaridrottare som tar plats i Sveriges Olympiska Kommittés stödprogram Topp och Talang från den 1 januari. Det är Sveriges två främsta Nacra-besättningar, det vill säga Emil Järudd/Hanna Jonsson och Ida Svensson/Marcus Dackhammar.

Jollecuperna 2022 avgjorda!

  • 18 dec 2022

image: Jollecuperna 2022 avgjorda!

Säsongens jollecuper, Liros Stockholm Cup och Liros Cup Ost, har nu avgjorts efter ett gäng spännande deltävlingar!

Fokus på teori för Utvecklingslandslaget

  • 8 dec 2022

I helgen samlades Seglarförbundets Utvecklingslandslag på Malmö Arena Hotell. 30 seglare från klasserna Skiff, ILCA, Kite, och iQfoil deltog på samlingen som innehöll både utvärdering, skadeförebyggande träning, antidoping och nutrition.

Mer hållbara resvanor

  • 5 dec 2022

Vi vill passa på att tipsa om Riksidrottsförbundets projekt för mer hållbara resor inom idrottsrörelsen. Här finns tips och material för hur ni som förening kan minska er klimatpåverkan genom att uppmuntra mer hållbara resor.

Fullsatt Historisk dag

  • 2 dec 2022

Den 26 november genomförde Svenska Seglarförbundets Historiska utskott en historisk dag på Sjöhistoriska Museet i Stockholm. Ämnet var ”Vi som sjösatte Sverige” och programmet hade en lång rad intressanta talare på ämnet.

Nytt format på Seglardagen

  • 1 dec 2022

Förenklat motionsförfarande och ändrat format med mer plats för diskussioner är två åtgärder förbundet har gjort inför Seglardagen 2023. Varmt välkomna in med motioner, stora som små!