Nyheter

Fokus på teori för Utvecklingslandslaget 8 dec 2022

image: Fokus på teori för Utvecklingslandslaget

I helgen samlades Seglarförbundets Utvecklingslandslag på Malmö Arena Hotell. 30 seglare från klasserna Skiff, ILCA, Kite, och iQfoil deltog på samlingen som innehöll både utvärdering, skadeförebyggande träning, antidoping och nutrition.

- Normalt så hålls lägren klassvis men gemensamma läger med samtliga OS-klasser som UVL representerar uppskattas bland seglarna då de kan utbyta erfarenheter över klasserna samt lära känna varandra bättre, säger Martin Strandberg, ansvarig för Utvecklingslandslagets foilande klasser och tränare på Seglargymnasiet i Vellinge och fortsätter:

- Syftet med samlingen var för ovanlighetens skull, inte segling utan fokus låg på utvärdering av utvecklingslandslaget, planering för 2023 samt fördjupning inom skadeförebyggande träning, antidoping och nutrition.   

De här seglarna är med i Uvecklingslandslaget

Även om fokus låg på det teoretiska så hann seglarna med en del fysträning också. Varje morgon klockan åtta hölls det morgonfys utomhus och fokus på hur man kan få till träning oavsett var man är i världen och när man inte har tillgång till gym eller redskap. Under lördag eftermiddag kördes också ett bra styrkepass i Malmö Idrottsakademis lokaler där grundövningar med skivstång drilladesHelgen avslutades med ett inspirerande föredrag med OS silvermedaljören från Tokyo, Anton Dahlberg där han berättade om sin resa från sin tid som ung lovande junior, till där han är idag.

- Det har varit en väldigt rolig helg! Det är alltid kul att spendera tid med seglare från alla klasserna i laget. Dessutom har det varit väldigt lärorikt, säger Linn Berntsson 49er FX seglare.

Vad är utvecklingslandslaget:
Syftet med Utvecklingslandslaget är att korta steget från lovande juniorer, för eleverna på riksidrottsgymnasium och för andra duktiga seglare till svenska landslaget SWE Sailing Team. Målet är att skapa en bra utvecklingsmiljö på hemmaplan i samarbete med klubbar, klassförbund och seglargymnasier. Målet är att förutom segling och mentorskap även kunna tillföra andra kompetenser som krävs såsom nutrition, fysiologi, idrottspsykologi för att skapa bra förutsättningar för unga seglare att utvecklas på ett hållbart sätt och påbörja sin resa mot världstoppen.

Är du intresserad av Utvecklingslandslaget?
Kontakta: Martin Strandberg (foilande klasser) martin@ssf.se 070-8926800
Alberte Lindberg IlCA, 49er, 49er FX alberte@ssf.se 079-3369109.