Nyheter

Handla julklappar i webbshopen

 • 30 nov 2022

Nu har vi 50 kronors julrabatt på boken "Optimist - en komplett guide" och "Taktikboken - en komplett guide" i vår webbshop. Kanske hårda paket i år? Ett hett julklappstips till seglingsnörden är seglarprofilernas berättelser i Seglare Minns 1 och 2.

EUROSAF-utbyte 2023

 • 29 nov 2022

image: EUROSAF-utbyte 2023

Nu är det dags att anmäla intresse för 2023 års EUROSAF-utbyte där funktionärer får chansen att åka till en regatta utomlands för att få mer erfarenhet. Som svensk arrangörsklubb har ni även möjlighet att ta emot en utländsk funktionär.

Svensk sjätteplats på Para-VM i Oman

 • 28 nov 2022

image: Svensk sjätteplats på Para-VM i Oman

Fia Fjelddahl och Patric Rosenberg blev bästa svenska team med en sjätteplats i paraklassen av 26 deltagande team från 16 nationer när VM i RS Venture Connect avgjordes i Oman igår. Problem med kryssfarten i finalen grusade chanserna till medalj.

Brev från Valnämnden inför Seglardagen 2023

 • 24 nov 2022

Enligt Svenska Seglarförbundets stadgar publiceras här Valnämndens brev inför Seglardagen 2023 som uppmanar till att fundera över de val som skall göras.

Julklappstips med rabatt från Seapax

 • 24 nov 2022

image: Julklappstips med rabatt från Seapax

Kan en flytväst, ett vattentätt fodral eller en Seabung bli en "klapp" att lägga under granen i jul? Via länken i artikeln kommer du till produkterna och sen är det bara att checka ut i kassan.

Insatser prisades på årets Seglarträff

 • 22 nov 2022

I år var det premiär för en ny utmärkelse, ”Årets klubb”, när totalt fyra utmärkelser, två hedersomnämnanden och sex hedersnålar delades ut på helgens Seglarträff i Södertälje.

Emil 11:a på EM

 • 21 nov 2022

image: Emil 11:a på EM

Emil Bengtson, GKSS gjorde sin bästa prestation i karriären och slutade på en fin elfteplats när EM i OS-klassen ILCA 7 avslutades idag i franska Hyères. ”Jag är fortfarande inte där jag vill vara men absolut ett steg i rätt riktning”, säger Emil.

160 deltagare på helgens Seglarträff

 • 18 nov 2022

I morgon drar årets inspirationshelg för klubbar och klassförbund i gång i Södertälje. Temat är Barn & ungdomssegling och 160 deltagare från 40 klubbar, 8 klassförbund och 11 distrikt deltar i inspirerande föreläsningar, workshops och mingel.

Vad tycker du om vår kommunikation?

 • 16 nov 2022

image: Vad tycker du om vår kommunikation?

Hjälp oss bli bättre på att sprida bra och intressant information till alla som är intresserade av segling. Svara på vår enkät om Båtliv och våra andra kanaler så vi får en bättre bild vad vi ska satsa på.

Nominera till Seglarförbundets styrelse

 • 16 nov 2022

image: Nominera till Seglarförbundets styrelse

Brinner du för segling? Är du kreativ och full av tankar och idéer, men också en lyhörd lagspelare? Nu har du eller någon du föreslår chans att bli en del av Seglarförbundets styrelse och få jobba med frågor som ligger varmt om hjärtat.

Team Wings fyra på VM i Matchracing

 • 14 nov 2022

image: Team Wings fyra på VM i Matchracing

VM i Matchracing i Auckland, Nya Zealand blev en besvikelse för Team Wings. Efter förlusten i den tighta semin mot franska Pauline Courtoise som sen tog hem guldet, hade de svårt att ladda om och förlorade även matchen om bronset.

Inspirerande i Marstrand

 • 9 nov 2022

image: Inspirerande i Marstrand

Under höstlovslägret i Marstrand stod inte bara segling på agendan utan det varvades med inspirerande föreläsningar och fys. När Optimisterna äntrade scenen i slutet av veckan bjöds det även på prova på i de flesta av våra juniorklasser.

Historiska dagen 26 november

 • 8 nov 2022

Dags för ännu en intressant historisk dag den 26 november på Sjöhistoriska Museet med temat "Vi som sjösatte Sverige". Seglarförbundets Historiska utskott bjuder in och anmäl dig senast 21 november.

Digital nätverksträff med Muna Idow

 • 7 nov 2022

image: Digital nätverksträff med Muna Idow

Idag på måndagskvällen den 7 november gästas nätverket Segling för alla oavsett bakgrund av Muna Idow. Se till att anmäla dig så får du Teams-länken med ett autosvar direkt till din inkorg.

Segla hemifrån genom e-segling

 • 2 nov 2022

Sätter väderförhållanden stopp från att ta oss ut i vattnet? Är det lågsäsong för oss? Är vi för långt ifrån närmsta sjö eller hav? Genom e-seglingsspelet "Virtual Regatta" har vi möjligheten att segla digitalt när vi inte kan segla i vatten.

Seglarträffen: Tommy Nordmark om ledarskap i barn- och ungdomsidrott

 • 2 nov 2022

image: Seglarträffen: Tommy Nordmark om ledarskap i barn- och ungdomsidrott

Ledarskapsutvecklaren Tommy Normark är inledningstalare på årets Seglarträff. - Ledarskapet är så otroligt viktigt inom alla områden, inte minst i idrotten och kanske mest med koppling till barn och unga, säger han.

Sju svenska seglare på internationella paramästerskap i höst

 • 1 nov 2022

Sju svenska seglare satsar vidare på VM efter att ha deltagit på Para Nordic Sailing Championship på KSSS i augusti. En av dom är Fia Fjelddahl som vann NMet tillsammans med Styrbjörn Ekengren.