Nyheter

Energifylld seminiariehelg för ideella

 • 31 jan 2023

I helgen träffades seglingsledare, domare, mätpersoner och tränare i Stockholm för fortbildning och erfarenhetsutbyte.

Segling i Paralympics skjuts på framtiden

 • 30 jan 2023

image: Segling i Paralympics skjuts på framtiden

Idag kom beskedet att paraseglingen inte finns med i Paralympics 2028 i Los Angeles. – Det känns tomt idag och speciellt för dem som satsat och haft drömmar. Men om några dagar sätter vi upp nya mål och skapar nya drömmar, säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Seglarförbundet

Träna med oss

 • 27 jan 2023

Seglarförbundet gör en stor satsning för att få fler barn och ungdomar i rörelse och samtidigt sprida lite mer kunskap om vår idrott ute i skolorna i landet. Kanske din klubb kan hitta ett samarbete och rekrytera nya medlemmar! 

Begära begränsat registerutdrag

 • 27 jan 2023

image: Begära begränsat registerutdrag

Sedan 1 januari 2020 ska föreningar begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Dags för deltävling 2 i SM i e-segling

 • 26 jan 2023

image: Dags för deltävling 2 i SM i e-segling

Onsdag 1 februari, kl. 20.00 är det dags för den andra deltävlingen i grundomgången för SM i e-segling. Du deltar enkelt via Virtual Regatta. Tävlingen livesänds på Seglarförbundets Twitch-kanal Swedishesailing.

Storsatsning på utbildning - utbilda i klubben 2023

 • 20 jan 2023

image: Storsatsning på utbildning  - utbilda i klubben 2023

För att stödja återstarta klubbarna efter pandemin och möjiggöra utbildning av fler ledare har Seglarförbundets styrelse beslutat att under 2023 subventionera kursavgifterna för alla förbundets licensierade utbildningar.
 

Internationellt funktionärsutbyte - en möjlighet för klubbar och funktionärer

 • 18 jan 2023

Europeiska Seglarförbundet, EUROSAF, erbjuder varje år domare och seglingsledare att komma ut i Europa och få erfarenhet och kompetenshöjning. I år har fyra svenska funktionärer fått chansen samtidigt som våra svenska event får besök av internationella funktionärer.

 

Svenska Sjö och Seglarförbundet fördjupar samarbetet

 • 17 jan 2023

image: Svenska Sjö och Seglarförbundet fördjupar samarbetet

Svenska Seglarförbundet och båtfolkets försäkringsbolag, Svenska Sjö, fördjupar sitt samarbete. Svenska Sjö blir nu en eventpartner vid Seglarförbundets större regattor och en viktig partner till Sveriges framgångsrika kappseglingslandslag

Välkommen på tränarseminarium

 • 10 jan 2023

image: Välkommen på tränarseminarium

Du som är tränare har väl inte missat att anmäla dig till årets tränarseminarium i Stockholm den 28-29 januari! Anmälan hålls öppen till på söndag den 15 januari.

 

Ordföranden har ordet

 • 3 jan 2023

image: Ordföranden har ordet

Foto: Daniel Stenholm

Nu har det vänt och snart börjar säsongen 2023! Välkomna till ett nytt spännande seglingsår. Vintern som blandar snö och gråa korta dagar gör att man skriker efter längtan att få kasta loss och börja segla igen. Samtidigt som det också finns en hel del att göra under vinteruppehållet om man håller sig i norra Europa. Renovering av olika detaljer, gå en av SSF alternativa utbildningar som erbjuds via SSF utbildningsportal, hänga på och gå en kurs i programvaran för navigering - Expedition med Jimmy Hellberg, e-segla eller smida planer nu när de flesta kappseglingar har landat in i Sailarena.