Träna med oss

  • 27 jan 2023

Seglarförbundet gör en stor satsning för att få fler barn och ungdomar i rörelse och samtidigt sprida lite mer kunskap om vår idrott ute i skolorna i landet. Kanske din klubb kan hitta ett samarbete och rekrytera nya medlemmar! 

Segling kanske inte är den vanligaste sporten, eller leken, på idrottslektionen eller rasten, men väldigt roligt och utmanande. Därför har vi tagit fram ett antal filmer som kan vara till stöd och inspiration för att "prova segling" i skolan. Information om detta material skickas till alla skolor som är med i satsningen "Rörelse i skolan". 

tränamedoss.se hittar du fem filmer med seglingsinspirerad träning som berör bland annat mindfulness, bålstabiltet, funktionell träning och samarbete. 

Sverige har några av världens bästa seglare och att segla på elitnivå är utmanande både mentalt och fysiskt. För att förbereda sig för tävling så tillbringar elitseglarna många timmar i både segelbåten och på gymmet. 

Testa själv hemma eller på klubben

Efter en lång dag på havet, i skolan eller efter att ha utmanat några av landets bästa landslagsseglare, så kan det vara skönt att slappna av en stund och sträcka på kroppen. Med filmen Lugn och fokus får du tips på fem enkla avslappningsövningar som gör underverk för att få ny energi. 

Eller ​​​anta utmaningen att exempelvis göra armhävningar med Anton Dahlberg, benfällningar med Lovisa Karlsson, stålmannen med Fia Fjelddahl eller draken med Vilma Bobeck. I filmerna bjuds du och dina elever även på inspirerande parövningar tillsammans med elever från ett av landets seglargymnasier.

Till film 3 och 4 är det bra med något mjukare underlag. Utöver det krävs ingen speciell utrustning. 

Hur kan klubben dra nytta av detta? 
Hör av er till närmsta skola och hör om de har fått materialet. Kanske finns det en möjlighet att starta upp ett lokalt samarbete? 

Har du frågor om materialet är du välkommen att kontakta Emelie Lindström