Nyheter

Rekordmånga tjejer till seglargymnasierna

 • 22 feb 2023

Efter en fyra månader lång antagningsprocess kan Svenska Seglarförbundet nu hälsa 16 lovande ungdomar välkomna till våra Seglargymnasium i Lerum, Motala och Vellinge med start hösten 2023.  

EM-guld i E-jolle till Jonathan Llado Krensler

 • 22 feb 2023

image: EM-guld i E-jolle till Jonathan Llado Krensler

E-jolleklassen har startat sin internationella regattasäsong med ett öppet EM 15-19 Februari i Spanska Torrevieja. Fältet dominerades av spanska deltagare men även tävlande från Frankrike, Danmark och England hade startat säsongen med at åka till spanska Costa Blanca för at delta i tävlingen. Från Sverige deltog regerande svenska juniormästaren Jonathan Llado Krensler (SWE 9).

 

Jr Cup är tillbaka - save the date!

 • 20 feb 2023

5-8 juli kommer Jr Cup tillbaka! 76 ungdomar fördelade på 24 lag i åldern 13-20 år "gör upp" på Marstrand i tillhandahållna C55:or. Efter de första dagarnas grundomgång kommer finalsegling seglas på Match Cup Swedens “centercourt”.

Seglare Minns 15 mars i Alvik

 • 18 feb 2023

Bild: 5.5 Gold Cup Foto: Robert Deaves

Välkommen till Seglare Minns nummer 50 onsdagen den 15 mars kl. 17:30.
Gott om platser i vår nya samlingslokal Gustafs restaurang, Gustavslundsvägen 149A, 167 51, Alvik. Nu med utskänkningstillstånd och lokalen är dessutom handikappanpassad.

VM-brons till Ann Lorén i ILCA 6 Grand Master

 • 17 feb 2023

image: VM-brons till Ann Lorén i ILCA 6 Grand Master

Bild: fv Diane Sissingh, AUS, Monica Wilson, USA, Ann Lorén, Sverige

När Master-VM i ILCA 6 avslutades i Pattaya, Thailand tog Ann Lorén brons i Grand Master dam.  Ulf Myrin gjorde en stark insats och slutade femma i totalen i Grand Masterklassen bland 42 deltagare. Ulf klättrade högre och högre under regattan och avslutade med en 2a plats i sista racet.

 

Distriktsutredningen - inbjudan till öppen frågestund 6 och 7 mars

 • 17 feb 2023

image: Distriktsutredningen - inbjudan till öppen frågestund 6 och 7 mars

På uppdrag av Seglardagen pågår nu en distriktsorganisationsutredning för att utvärdera förbundets regionala organisation. Seglarförbundets styrelse har för avsikt att till Seglardagen 2023 lägga fram förslag om att fortsätta utredningen om att utveckla den regionala nivån i huvudsak enligt de principer som föreslagits av den utredning som styrelsen tillsatte efter Seglardagen 2022. 

Sprintclinic för ungdomar i Hudiksvall 6-7 maj

 • 16 feb 2023

image: Sprintclinic för ungdomar i Hudiksvall 6-7 maj

Tillsammans med klubbarna i norr laddar Hudiksvalls Sjösportsällskap för en spännande och lärorik helg för ungdomar med Sprintsegling i focus.  Samtidigt ges möjlighet att träffa både nya och gamla kompisar redan i uppstart på seglingssäsongen 2023.

Arrangemanget vänder sig i första hand till ungdomar i åldern 13 – 22 år och som är medlem i någon av SSF:s anslutna klubbar (försäkringskrav).

U25 på Seglardagen

 • 15 feb 2023

image: U25 på Seglardagen

Se hit alla U25:or, alltså ni som är mellan 13-25 år. Nu är det dags att samlas igen och delta på Seglardagen i Göteborg den 25 mars. Seglardagen är seglar-Sveriges stora årsmöte och det är där stora beslut tas.

Seglingen medverkade på Träffpunkt Idrott

 • 13 feb 2023

I förra veckan medverkade Seglarförbundet på mässan ”Träffpunkt Idrott” i Göteborg som inbjuder till utveckling och samtal om idrotten i Sverige. Där möts kommuner, idrottsförbund och andra intresseorganisationer för att lyfta blicken mot framtidens idrott.

Nu öppnar anmälan till JSM i Stenungsund

 • 10 feb 2023

Från och med nu går det att anmäla sig till årets familjefest – Junior-SM, som kommer att arrangeras i Stenungsund 10 – 13 augusti.

WOW på Riddarfjärden

 • 8 feb 2023

I samband med Stadshusregattan i Stockholm den 16-18 juni genomförs årets höjdpunkt för kvinnlig segling, Women On Water, som samtidigt är kval till Women's Sailing Champions League.

Nya seglare uttagna till utvecklingslandslaget

 • 3 feb 2023

image: Nya seglare uttagna till utvecklingslandslaget

Nu utökas utvecklingslandslaget i segling med ytterligare nio seglare. Samtliga är  ambitiösa, träningsvilliga och målmedvetna unga seglare som kommer att bidra positivt till träningsmiljön i utvecklingslandslaget, där träning i Sverige är i högsätet.

Nytt samarbete mellan Seglarförbundet och Pelle P

 • 3 feb 2023

image: Nytt samarbete mellan Seglarförbundet och Pelle P

Seglarförbundet och klädvarumärket Pelle P har tecknat ett avtal där Pelle P blir ny klädsponsor till förbundet och framför allt till svenska kappseglingslandslaget. Det blir ett samarbete mellan ett framgångsrikt företag med verksamhet i ett 15-tal länder och ett likaså framgångsrikt landslag som vann två OS-silver 2021 och med stora ambitioner för framtiden.

Klubb forum

 • 2 feb 2023

Vi planerar för att under våren genomföra ett flertal digitala träffar med utgångspunkt i klubbfrågor och dom nya barn & ungdoms riktlinjerna med syfte att sprida kunskapen och implementera den i våra seglingsverksamheter.