Nyheter

Anmälan öppen för SM-veckan i iQFOiL och Formula Foil

  • 11 apr 2024

image: Anmälan öppen för SM-veckan i iQFOiL och Formula Foil

Den 26-28 juni arrangeras SM-veckan sommar i Västerås. SM-veckan är ett årligt evenemang som drivs av Riksidrottsförbundet tillsammans med specialidrottsförbunden och värdstaden. För seglingen blir det ett Internationellt SM i iQFOil och Formula Foil där svensk elit och internationella deltagare kommer att göra upp i sina respektive klasser med en final som livesänds i SVT. Arrangerar gör Jollekappseglarna Västerås. Parallellt genomförs Västerås City festival med artister som Veronica Maggio, Hooja, Oscar Zia med flera. 

Fler möjligheter till damsprint i sommar

  • 8 apr 2024

image: Fler möjligheter till damsprint i sommar

Intresset för spintsegling växer och inte minst bland dambesättningar och därför blir det under 2024 fler spännande event. Det enkla, roliga sprintformatet gör ju att man inte behöver en egen båt utan kan åka tåg, buss eller dela bil till regattan och ta med sina seglarkläder i en bag. Dessutom är det korta, spännande race där man utmanas och utvecklas både tekniskt, taktiskt och regelmässigt. Inga långa protestförhandlingar utan domare på vattnet som dömer direkt. Så se till att dra ihop en besättning och anmäl dig!

Emil & Hanna bästa svenska besättning i Palma

  • 6 apr 2024

image: Emil & Hanna bästa svenska besättning i Palma

Sista dagen av världscupseglingarna i Palma präglades av svaga vindar. Nacra 17 var en av få klasser som lyckades genomföra sin final. Emil Järudd/Hanna Jonsson blev fyra i finalen och slutar på femte plats i totalen – och blir därmed bästa svenska besättning på Mallorca.

– Vi väntade oss ganska lätt vind. Vi ville komma iväg bra i starten och försöka vinna racet. Poängen var tighta och vi visste att våra bästa möjligheter skulle ligga i att bara göra ett så bra race som möjligt, säger Emil som hade siktet inställt på en bronsmedalj som var inom räckhåll.

– Vi genomförde vår strategi bra och är nöjda med att ha gjort en bra start. Vi missade en möjlighet på första länsen som vi lär oss av till nästa gång. Men vi är nöjda med vår regatta. Det är väldigt kul att vara tillbaka och tävla tillsammans efter ett långt skadeuppehåll – och kul att fortfarande vara med i leken, säger Emil.

Nu släpper vi vår första hållbarhetsrapport

  • 3 apr 2024

image: Nu släpper vi vår första hållbarhetsrapport

Vi är stolta att presentera att Svenska Seglarförbundet nu släpper sin första Hållbarhetsrapport! Den ger en inblick i både miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet inom flera olika delar av förbundets verksamhet.