Fler möjligheter till damsprint i sommar

  • 8 apr 2024

image: Fler möjligheter till damsprint i sommar

Intresset för spintsegling växer och inte minst bland dambesättningar och därför blir det under 2024 fler spännande event. Det enkla, roliga sprintformatet gör ju att man inte behöver en egen båt utan kan åka tåg, buss eller dela bil till regattan och ta med sina seglarkläder i en bag. Dessutom är det korta, spännande race där man utmanas och utvecklas både tekniskt, taktiskt och regelmässigt. Inga långa protestförhandlingar utan domare på vattnet som dömer direkt. Så se till att dra ihop en besättning och anmäl dig!

Bild: Team Törnman vann WoW 2 på Marstand i oktober 2023. Foto: Claes Lundin

- Två WoW-tävlingar genomförs i år, en i Saltsjöbaden 1-2 juni och en på Marstrand 5-6 oktober. Dessutom har vi blivit erbjudna svenska platser på en WOW-tävling på Åland 27-29 juni, säger Claes Lundin som är projektledare för Allsvenskan och WOW på Seglarförbundet.

I Saltsjöbaden i början av juni genomförs Dam-SM i sprint med J/70-båtar. KSSS bjuder in upp till 18 dambesättningar, med fyra eller fem damer i varje.

- Till Dam-SM behöver man inte kvala eller ha en ranking, i princip gäller först till kvarn så skynda på med anmälan, säger Claes.

Läs mer på SM Dam-Sprint 2024.

Damsprint på Åland
Sprinttävlingen på Åland genomförs den 27-29 juni och det finns plats för 12 dambesättningar. Finska besättningar har prioritet, men svenska dambesättningar har också möjlighet att delta. Tävlingen genomförs i tillhandahållna J/70-båtar.
Läs mer på WOW Åland 2024.

WOW i höst på Marstrand
5-6 oktober arrangerar Seglarförbundet tillsammans med Marstrands Segelsällskap en WoW-tävling på Marstrand i J/70. Tävlingen är öppen för upp till 12 dambesättningar med fyra eller fem damer i varje. Tävlingen är också kval till Women's Sailing Champions League 2025.

Parallellt med WOW eventet genomförs kvalet till Allsvenskan 2025 på samma sätt som 2023. Mer information med inbjudan och anmälningsmöjligheter kommer att finnas i Sailarena senare i sommar.

WOW 2, 2024