Nyheter

Blekinge Seglarförbund vinner pris för Årets Nytänk – Konceptet fortsätter

  • 11 jul 2024

image: Blekinge Seglarförbund vinner pris för Årets Nytänk – Konceptet fortsätter

I samarbete med Hamel Sails har Blekinge Seglarförbund provat ett kappseglingskoncept för att få fler att stanna inom seglingen efter seglarskolan, samtidigt som de främjar gemenskap både mellan och inom klubbarna – vilket har gett resultat!

Gör en miljöinsats på klubben - byt ut gamla tvåtaktsmotorn

  • 10 jul 2024

image: Gör en miljöinsats på klubben - byt ut gamla tvåtaktsmotorn

Visste du att för varje lite bensin du tankar i en gammal tvåtaktsmotor hamnar 3 dl i havet när du kör? Det är utsläpp som blir förödande för djur och natur i våra hav och sjöar. Att byta till en ny motor på klubbens båtar kan därför göra stor skillnad för den lokala miljön. Initiativet "Sluta tanka havet" jobbar med att öka medvetenheten.

Glädje och gemenskap på Lerberget Segelsällskaps Seglarskola

  • 9 jul 2024

image: Glädje och gemenskap på Lerberget Segelsällskaps Seglarskola

Lerberget Segelsällskaps seglarskola är en plats för lärande, äventyr och gemenskap. Klubbkonsulent för Skånes Seglarförbund, Raul Fuentes, fick chansen att träffa några av de engagerade instruktörerna som delade med sig av sina upplevelser och berättade om hur väl det har gått med seglarskolan.

Jr Cup by Mamas avgjort

  • 6 jul 2024

image: Jr Cup by Mamas avgjort

Trots utmanande väderförhållanden med mycket blåst och regn lyckades man genomföra hela fem fulla omgångar. När vinden blev för stark fick deltagarna istället prova på e-segling. 

Information om OS uttagningarna

  • 6 jul 2024

image: Information om OS uttagningarna

Med anledning av de frågor som uppkommit kring OS uttagningarna den senaste tiden vill Svenska Seglarförbundet ge sin bild av läget

 

Sune Carlsson har seglat vidare

  • 5 jul 2024

image: Sune Carlsson har seglat vidare

Båtbyggaren och  starbåtsseglaren Sune Carlsson har seglat vidare.

Vi minns alla Sune som den glade hedersman han alltid varit och kommer för alltid att komma ihåg hans historier. Vi skänker också en varm tanke till hans närmaste i denna stund.

Sommartider på förbundskansliet

  • 4 jul 2024

image: Sommartider på förbundskansliet

När det är full aktivitet ute i våra klubbar och klassförbund med semestersegling, naturupplevelser och massa kappsegling så passar vi som jobbar på Seglarförbundets kansli på att ta lite semester. Vår växel 08-459 09 90 kommer därför att vara obemannad fom den 8 juli tom den 26 juli.  Svarstiderna på vår supportmejl ssf@ssf.se kan vara lite längre. Men flera av oss jobbar till och från under denna period så söker du någon specifik person så kontakta hen direkt. Du hittar också många svar på vår webbplats svensksegling.se.

Du hittar alla kontaktuppgifter till styrelser och ideella här.

Ha en underbar sommar - men se till att vara tillbaka 28 juli när OS-seglingarna drar igång i Marseille. Du har väl kollat in vår nya  OS-webb  där du kan hitta det mesta kring OS-seglingarna. Och info om kampanjen "Från klubb till OS" hittar du här.

Nytt NIU i Stockholm

  • 3 jul 2024

image: Nytt NIU i Stockholm

Till höstterminen 2025 startar Stockholm sin första nationella idrottsutbildning i segling. Det är Idrottsgymnasiet i Nacka som tillsammans med KSSS och i samarbete med Svenska Seglarförbundet startar upp verksamheten som ett komplement till de som av olika anledningar inte är beredda att söka till något av våra Riksidrottsgymnasium i Lerum, Motala och Vellinge.

Christina – redo för sitt tredje OS

  • 3 jul 2024

image: Christina – redo för sitt tredje OS

I sommar gör Christina Örtendahl sitt tredje OS. Trots att hon är en av de bästa i världen inom sitt område, får hon sällan några rubriken. För Tina spelar det ingen roll. Inte heller att hon inte får betalt. Hon älskar sitt uppdrag som internationell seglingsdomare.

Kampanjen Från klubb till OS - info för klubbar

  • 3 jul 2024

image: Kampanjen Från klubb till OS - info för klubbar

48 klubbar har hittills gått med i Kampanjen "Från klubb till OS" som startade i maj och som syftar till att locka fler seglare till sporten, hylla de lokala klubbarnas viktiga arbete och utnyttja den ökade mediala uppmärksamheten kring OS och våra medaljchanser.  Möjligheten att gå med i kampanjen och få klubbprofilerat material är nu pausad på grund av semestertider och ingen ny anmälan planerad. Men för de klubbar som inte anmält sig men vill använda materialet så finns det på vår Youtubekanal och info på vår webb att dela och ladda ner. På vår Youtubekanal hittar du alla intervjuer med seglarn på spellistan "Från klubb till OS". .