Nyheter

Åmålsviken till final i Women’s Sailing Champions League

 • 30 apr 2023

image: Åmålsviken till final i Women’s Sailing Champions League

Åmålsvikens SS är kvalificerad för final i Women’s Sailing Champions League. Det står klart sedan laget från Dalsland, på söndagen slutade på sjätte plats i kvalet som seglades utanför Berlin.

Anton och Lovisa sexa i French Olympic Week

 • 29 apr 2023

image: Anton och Lovisa sexa i French Olympic Week

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson gjorde en stark final när världscupseglingarna avslutades på lördagen i franska Hyeres. En tredje plats i sista racet innebar att de slutade på sjätte plats i 470 mixed.

Få våra pressmeddelanden direkt i din mejlkorg

 • 28 apr 2023

image: Få våra pressmeddelanden direkt i din mejlkorg

Vill du vara först med att få de viktigaste nyheterna? Då ska du prenumerera på våra pressmeddelanden. Vi skickar ett 80-tal varje år om hur det går för landslagen ute i världen men också uppdateringar om Allsvenskan, nya partners och andra spännande saker i vår verksamhet som vi vet att media är nyfikna på.

Anton och Lovisa jagar medalj i världscupen

 • 26 apr 2023

image: Anton och Lovisa jagar medalj i världscupen

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson avslutade onsdagens seglingar i världscupen i franska Hyeres på bästa sätt när de vann dagens tredje och sista race. Efter halva tävlingen ligger de nu femma i 470 mixed endast fyra poäng från en silverplats.

Robert Casselbrant nominerad till Riksidrottsförbundets styrelse

 • 25 apr 2023

image: Robert Casselbrant nominerad till Riksidrottsförbundets styrelse

Riksidrottsförbundets valberedning har förslagit Robert Casselbrant till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas styrelse. Valet sker i samband med Riksidrottsmötet i slutet av maj i Uppsala.

Bra start för Anton och Lovisa i världscupen

 • 24 apr 2023

image: Bra start för Anton och Lovisa i världscupen

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson var bäst av svenskarna när världscupseglingarna i French Olympic Week drog i gång i Hyères på måndagen. I de hårda mistralvindarna blev de sjua och trea och i totalen ligger de på en sjunde plats i 470 mixed.

Bidrag till klubbens verksamhet

 • 20 apr 2023

Nu är planeringen av årets säsong i full gång och några av er klubbar har redan startat upp verksamheten. Här kommer några tips på bidrag som klubben kan söka för att stärka sin verksamhet. 

 

Tävlingslicensen – en prisvärd försäkring för kappseglaren

 • 14 apr 2023

image: Tävlingslicensen – en prisvärd försäkring för kappseglaren

Har du koll på ditt försäkringsskydd inför kappseglingssäsongen? Behöver du en prisvärd och bra olycksfalls- och ansvarsförsäkring så är ett bra tips att teckna en tävlingslicens för 300 kronor. Via  Svenska Sjö får du då en ansvarsförsäkring som gäller även när du tävlar i lånad eller hyrd båt som exempelvis på sprinttävlingar.

Koll på mätbrev inför säsongen

 • 13 apr 2023

image: Koll på mätbrev inför säsongen

Varje båt som kappseglar behöver vara godkänd för att det ska vara rättvis kappsegling. För att det ska vara meningsfullt att kappsegla måste alla deltagare veta att ens egna, likväl som varje annan deltagande båt, seglar på lika villkor.

Hjuvik till final i Youth Sailing Champions League

 • 9 apr 2023

image: Hjuvik till final i Youth Sailing Champions League

Hjuviks BK är klara för finalen i Youth Sailing Champions League sedan de kommit fyra i kvalet som avslutades på söndagen i Vilamoura, Portugal. Av 13 toppklubbar från hela Europa gick Hjuvik till final där de slutade fyra.

Två svenska besättningar i medaljrace i världscupen

 • 8 apr 2023

image: Två svenska besättningar i medaljrace i världscupen

Vilma Bobeck/Ebba Berntsson blev bästa svenska besättning i årets första världscupseglingar för samtliga OS-klasser som avslutades på lördagen i Palma de Mallorca. De slutade på åttonde plats i 49erFX – en placering bättre än Emil Järudd/Hanna Jonsson som blev nia i Nacra 17.

Vilma och Ebba jagar medalj på världscupen

 • 5 apr 2023

Vilma Bobeck/Ebba Berntsson fortsätter att jaga en pallplats på världscupseglingarna i Palma. Efter fyra race på onsdagen, där de började mindre bra med en 19:e plats, slutade dagen med en seger i det sista racet och nu är de femma i totalen i 49erFX.

Bra svensk start i världscuppremiären

 • 4 apr 2023

image: Bra svensk start i världscuppremiären

Två svenska besättningar har fått en bra start i årets första världscupseglingar för OS-klasser. Efter första dagens två race på Mallorca är Vilma Bobeck/Ebba Berntsson i 49erFX och Emil Järudd/Hanna Jonsson i Nacra 17 på fjärde plats. Gemensamt för de båda är att de endast är två poäng efter de som leder respektive klass.

Sök RF:s & Svenska Spels Elitidrottstipendium

 • 4 apr 2023

image: Sök RF:s & Svenska Spels Elitidrottstipendium

Är du landslagsseglare eller strax därunder kan du söka RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. Sista ansökningsdag är 2 maj. Stipendiet är på 50 000 kr och delas ut till totalt 50 aktiva inom Riksidrottsförbundets olika medlemsförbund.

Kombinera elitsatsning med högre studier

 • 3 apr 2023

image: Kombinera elitsatsning med högre studier

Vill du fortsätta elitsatsa på segling efter gymnasiet så är Riksidrottsuniversiet och Elitvänliga lärosäten en fin möjlighet. Du får bland annat anpassade studier vad det gäller föreläsningar, studietakt och tentor. Landslagsseglaren i 470 Mixed Lovisa Karlsson är en av våra RIU-studenter. Hon bor i Varberg, satsar mot OS 2024 men lägger också grunden till en civil karriär.

 

KSSS & GKSS till final i Sailing Champions League

 • 2 apr 2023

KSSS och GKSS är klara för final i Sailing Champions League. Det står klart sedan på söndagen då KSSS slutade på en total fjärde plats och GKSS på en tionde plats i kvalet som seglades utanför Berlin.