Nyheter

Styrelsen informerar och önskar Glad Påsk

 • 27 mar 2024

image: Styrelsen informerar och önskar Glad Påsk

Här i förbundsstyrelsens andra informationsbrev finns information om Seglardagen, Verksamhetsplanen för 2024-2025, Drömprojektet, OS-temperaturen och Utbildning i framtiden.

Save the date Jr Cup 2024

 • 25 mar 2024

image: Save the date Jr Cup 2024

3-6 juli är det dags igen för årets roligaste tävling för klubbens juniorlag, Jr Cup, en tävling i världsklass. Här tävlar lagen i intensiva race på korta banor i tillhandahållna C55:or och i år har vi öppnat upp för ännu fler lag!
 

Handlingar till Seglardagen 2024

 • 22 mar 2024

image: Handlingar till Seglardagen 2024

Nu finns alla handlingar till Seglardagen publicerade. Vi hoppas att många tar tillfället i akt och kommer till Bosön den 13-14 april. Mer information och länk till anmälan hittar du här: Seglardagen (svensksegling.se)

Inför Seglardagen – digitala frågestunder

 • 19 mar 2024

image: Inför Seglardagen – digitala frågestunder

Seglardagen närmar sig och vi ser verkligen fram mot att få träffas för att tillsammans med er alla titta framåt och presentera de arbeten som idag pågår inom förbundet, centralt med stöd av respektive distrikt. Men också höra efter vilka behov som ni klubbar och klassförbund har och hur ni vill att vi ska utveckla förbundet. (Här kan du läsa mer om Seglardagen och anmäla dig.)

GKSS tia i årets första Sailing Champions League

 • 17 mar 2024

image: GKSS tia i årets första Sailing Champions League

Årets första kval till finalen av Sailing Champions League avgjordes i helgen i Vilamoura i Portugal. GKSS slutade på en tionde plats – endast en placering ifrån att kvalificera sig till finalen av Sailing Champions League i höst.

Drömprojekt ska lyfta idrott i utsatta områden

 • 15 mar 2024

image: Drömprojekt ska lyfta idrott i utsatta områden

Svenska Seglarförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Svenska Skidförbundet och Fryshuset ska arbeta tillsammans med ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden i en av Postkodlotteriets största satsningar hittills. I drömprojektet satsas totalt 38,5 miljoner kronor. 

5 miljoner från Postkodlotteriet - stort tack alla lottköpare

 • 15 mar 2024

image: 5 miljoner från Postkodlotteriet - stort tack alla lottköpare

Vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning i går fick 61 ideella organisationer dela på 1 021 711 232 kronor från Postkodlotteriet för 2024. Seglarförbundet fick fem miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd och sammanlagt genom åren har förbundet tagit emot hela 48,5 miljoner kronor.  

Johanna Hjertberg ny i landslaget

 • 14 mar 2024

image: Johanna Hjertberg ny i landslaget

Förbundskapten Magnus Grävare har tagit in vindsurfaren Johanna Hjertberg i seglingslandslaget (SWE Sailing Team) 2024. Johanna har tagit stora kliv framåt i OS-klassen iQFOiL och jagar just nu en nationsplats till sommarens olympiska seglingar.

Passa på att dra nytta av våra medlemsförmåner när seglingssäsongen närmar sig!

 • 14 mar 2024

image: Passa på att dra nytta av våra medlemsförmåner när seglingssäsongen närmar sig!

Snart är det dags för båtarna att återigen glida över vågorna när seglingssäsongen sätter igång. För er medlemmar är detta inte bara en tid för äventyr på vattnet, utan också en tid att dra nytta av de fantastiska förmåner som vi erbjuder. Låt oss ta en titt på vad ni som klubb och enskild medlem kan dra nytta av:

VM-silver till Vilma och Rebecca

 • 10 mar 2024

image: VM-silver till Vilma och Rebecca

Efter en vecka med intensiv kappsegling på VM i 49erFX på Lanzarote seglade Vilma Bobeck och Rebecca Netzler på söndagen hem ett VM-silver. Inför sista dagen hade de en liten möjlighet att utmana nederländskorna om guldet. Men avståndet var för stort för att ta in – inte minst sedan Rebecca slogs ur båten av en våg i lördagens sista race.

Vilma och Rebecca leder 49erFX-VM

 • 7 mar 2024

image: Vilma och Rebecca leder 49erFX-VM

När halva VM i 49erFX har avverkats på Lanzarote har Vilma Bobeck och Rebecca Netzler seglat upp i toppen av resultatlistan. Det blev fyra race på torsdagen och svenskorna vann två och kom femma respektive sexa i de två andra.

Följ SM-finalen i e-segling på Allt för sjön på söndag 10 mars

 • 7 mar 2024

image: Följ SM-finalen i e-segling på Allt för sjön på söndag 10 mars

Nu på söndag 10 mars avgörs SM-finalen i e-segling. 20 e-seglare ska göra upp om vem som vinner SM-guldet. Det är damfinal kl 15 och SM-final kl 16. Du kan följa finalen live från Marina scenen på Allt för sjön eller via Twitch.

Tips för att söka anläggningsprojekt i klubben

 • 7 mar 2024

image: Tips för att söka anläggningsprojekt i klubben

Bygga, renovera eller utveckla klubbmiljön - vi har samlat tips och goda exempel om allt från att söka projekt och finansiering, till detaljer, material och drift. Nu när säsongen snart drar igång finns det mycket att fixa på klubben.

Godkänd VM-start för Vilma och Rebecca

 • 5 mar 2024

image: Godkänd VM-start för Vilma och Rebecca

På tisdagen drog VM i 49erFX i gång på Lanzarote med Vilma Bobeck och Rebecca Netzler som regerande världsmästare. Det blev bara två race – av planerade tre. Första racets 14:e plats var såklart en besvikelse. Men i det andra visade de OS-klara svenskorna sin styrka när de blev tvåa. I totalen ligger de på elfte plats.

Levla ditt seglingsgame

 • 5 mar 2024

image: Levla ditt seglingsgame

Nu presenteras Seglarförbundets nya seglarmärken. Med seglarmärken får unga seglare ett fint minne och ett bevis på att de bemästrar ännu en av seglingens delar. Märkena är framtagna för att inspirera unga till att vilja lära sig mer om segling och för att de ibland ska stanna upp på resan och känna ”wow jag kan”.

Gustaf Arvmyren ”Båtlivets Unga Hjälte 2024”

 • 4 mar 2024

image: Gustaf Arvmyren ”Båtlivets Unga Hjälte 2024”

14-årige Gustaf Arvmyren från Karlskrona är ”Båtlivets Unga Hjälte 2024”. Han belönas med ett stipendium på 20 000 kr, som delas ut av ”Gurra” Krantz på båtmässan Allt för sjön i Stockholm 8 mars. Under en seglingsutbildning för vuxna förra sommaren var Gustaf, som då var 13 år, föredömligt snabb och räddade en person som föll i vattnet.

Anton och Lovisa slutar sjua på 470-VM

 • 3 mar 2024

image: Anton och Lovisa slutar sjua på 470-VM

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson slutar på sjunde plats i 470-VM som avslutades på Mallorca på söndagen – utan några seglingar. Kulingvindar i Palmabukten gjorde att båtarna blev kvar i hamn hela dagen. Därmed gäller resultatlistan från lördagen som slutresultat.