Anton och Lovisa slutar sjua på 470-VM

  • 3 mar 2024

image: Anton och Lovisa slutar sjua på 470-VM

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson slutar på sjunde plats i 470-VM som avslutades på Mallorca på söndagen – utan några seglingar. Kulingvindar i Palmabukten gjorde att båtarna blev kvar i hamn hela dagen. Därmed gäller resultatlistan från lördagen som slutresultat.

De regerande Europamästarna och OS-uttagna svenskarna kom till VM med förhoppningar om ett bra mästerskap. Men det började illa. Efter två dagar och fem race (av totalt elva) var de på 22:a plats. Slutresultatet blev ändå helt ok, med tanke på omständigheterna.

– Vi gick in i mästerskapet väl förberedda och ville prestera på topp. Men vi öppnade VM bedrövligt. Sedan kraftsamlade vi och försökte göra en comeback delux. Det räckte inte riktigt hela vägen, berättar Anton och fortsätter:

– Det har inte hjälpt oss att Lovisa har stångats med sjukdom och tillbringat merparten av tiden i sängen, när vi inte seglade. Det har varit ett tufft VM på och utanför arenan helt enkelt.

Anton och Lovisa visade ändå upp en jämnhet i andra halvan av VM. Bland annat blev det en seger och en andraplats i de sex racen då de seglade mot de allra bästa.

– Nu gäller det att dra smarta konklusioner från detta för att göra några precisa justeringar inför årets absolut största mål alla kategorier – OS i Paris. Karaktären vi visade oss själva och konkurrenterna ska vi behålla och vårda som vår superstyrka, säger Anton.

Nästa regatta för Anton och Lovisa blir världscuptävlingarna i klassiska Trofeo Princesa Sofía första veckan i april. Även den avgörs i Palmabukten på Mallorca.

 

För mer information: 2024 470 World Championship