Nyheter

Solpaneler på taket när StSS tar steg mot hållbar klubbmiljö

 • 29 maj 2024

image: Solpaneler på taket när StSS tar steg mot hållbar klubbmiljö

Med hjälp av stöd från en lokal stiftelse kunde Stenungsunds SS investera i solpaneler på taket till sina förråd och ta viktiga steg i riktning mot en helt fossilfri verksamhet som är klubbens vision. För att på sikt kunna övergå till eldrivna coachbåtar och följebåtar har en ny infrastruktur för el varit ett nödvändigt steg.

82:a Neptunkryssarpokalen under 125-års jubilerande Vikingaregattan

 • 28 maj 2024

image: 82:a Neptunkryssarpokalen under 125-års jubilerande Vikingaregattan

Under den anrika och 125-års jubilerande Vikingaregattan hos Vikingarnas Segelsällskap var det också en kamp till mållinjen om den 82:a upplagan av Neptunkryssarpokalen den 25–26 maj. Segrade gjorde Staffan och Simon Eklund från Upsala SS. 

”Från Klubb till OS” – en kampanj för fler seglare

 • 23 maj 2024

image: ”Från Klubb till OS” – en kampanj för fler seglare

Med åtta seglare och fem team i OS i Marseille gör vi nu en större strategiskt kommunikativ satsning , "Från Klubb till OS”  för att stärka och främja seglingssporten i Sverige. Kampanjen syftar till att inspirera nya och befintliga seglare att fortsätta sin resa inom sporten, att uppmärksamma det värdefulla arbete som utförs av våra lokala seglingsklubbar och att erbjuda ett kampanjmaterial som hjälper till att rekrytera nya seglare.

Resan till tävlingen är seglingens dolda miljöbov

 • 20 maj 2024

image: Resan till tävlingen är seglingens dolda miljöbov

En kartläggning av miljö och hållbarhet för seglingen visar att vår största klimatpåverkan sker redan innan vi kommit ut på vattnet. Vi behöver öka medvetenheten om mängden resor och transporter som görs av vår verksamhet, så att vi kan jobba tillsammans med att utvecklas och förändra våra beteenden.

Ekolns SK vann Allsvenskan i Strängnäs

 • 19 maj 2024

image: Ekolns SK vann Allsvenskan i Strängnäs

Första deltävlingen i Allsvenskan Segling genomfördes i ett soligt Strängnäs. De som hanterade förhållandena bäst var Uppsalaklubben Ekolns SK som vann.

Sommaren är här - tipsa om våra seglarskolor

 • 17 maj 2024

image: Sommaren är här - tipsa om våra seglarskolor

Sommaren har kommit tidigt och fina förutsättningar att lära sig segla. Fortfarande finns det platser kvar i flera av våra certifierade seglarskolors sommarkurser så tipsa, gilla och dela gärna nyheter och information om våra seglarskolor så fler hittar oss och får möjlighet att prova på segling eller fortsätta att upptäcka.

På vår hemsida under ”Lär dig segla” är det enkelt att hitta klubben när dig.

Nu startar Allsvenskan 2024

 • 16 maj 2024

image: Nu startar Allsvenskan 2024

I helgen drar årets Allsvenska i gång. Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar samlas i Mälarstaden Strängnäs där Strängnäs Segelsällskap arrangerar årets första, av totalt fyra, deltävlingar. Det blir livesändning som tidigare år men den startar först på lördagen.

Styrelsen informerar 4 2024

 • 16 maj 2024

image: Styrelsen informerar 4 2024

Seglarvänner, Välkommen till en ny säsong
Full fart framåt. Det känns så nu när värmen äntligen kommit till oss. Så klart kommer solen att lysa lite extra på vårt landslag som nu formar sig för OS. Höjdpunkten i år för landslaget. Efter ett par spännande regattor så får vi slutligen gratulera Johanna Hjertberg, Emil Järrud och Hanna Jonsson till den senaste uttagningen av OS seglare. Men det är mycket annat som händer runt om i Seglarsverige. Förberedelse för regattor, mästerskapsseglingar i olika klasser, Allsvenskan i segling inleds och inte minst fylls nu fjärdarna runt våra kuster med seglande vänner och familjer. 
 

Missa inte årets seglarfest för alla juniorer

 • 16 maj 2024

image: Missa inte årets seglarfest för alla juniorer

Vi välkomnar alla juniorseglare till ett gemensamt läger i Motala den 9-11 augusti, Jr.Camp. Vår förhoppning är att detta blir årets höjdpunkt för alla juniorseglare, med fantastiska möjligheter att utvecklas som seglare under ledning av våra bästa tränare och möjlighet att träffas över klassgränserna samt träffa nya och gamla kompisar. Lägret genomförs i samarbete med Motala Segelsällskap och 30-årsfirande Motala Seglargymnasium.

Emil, Hanna & Johanna uttagna till OS

 • 14 maj 2024

image: Emil, Hanna & Johanna uttagna till OS

Nacra-seglarna Emil Järudd och Hanna Jonsson, samt vindsurfaren Johanna Hjertberg, är klara för sommarens OS. Under presskonferensen på tisdagen fick de tre sina OS-biljetter av Sveriges Olympiska Kommitté och därmed är det nu fem besättningar och totalt åtta svenskar på startlinjen i de olympiska seglingarna i Marseille.

Bli solklok med EVY

 • 13 maj 2024

image: Bli solklok med EVY

EVY är en av Seglarförbundets partners och officiell leverantör av solskydd till våra landslag. I över 20 år har EVY varit en favorit hos elitidrottare som utsätter sig för tuffa påfrestningar under svåra förhållanden. SWE Sailing Team, deltagare i Atlantic Rowing Race, landslagscyklister och surfproffs har alla valt EVY. Oavsett om du seglar, springer, spelar golf, surfar, klättra i Himalaya (eller bara gillar att vara i solen) så kan du känna dig säker på att EVY klarar utmaningen. Men vilka är de skadliga effekterna och vad behöver du tänka på för att skydda dig?

Snart stänger anmälan till JrCup

 • 13 maj 2024

image: Snart stänger anmälan till JrCup

Deltagarantalet är begränsat och den 15 maj är sista dagen att anmäla sig! Så se till att vara snabba på att anmäla er till årets roligaste ungdomstävling på Marstrand. Det lovas fantastisk kappsegling i sprintformat mellan 3-6 juli, härligt häng med seglarkompisar från hela Sverige och möjligheten att få träffa några av de bästa seglarna som deltar på GKSS Match Cup i samband med Jr Cup.

Starkt svenskt Nacra-VM

 • 12 maj 2024

image: Starkt svenskt Nacra-VM

De båda svenska besättningarna på Nacra-VM – Ida Svensson/Marcus Dackhammar och Emil Järudd/Hanna Jonsson – gjorde en stark insats på VM som avslutades idag, med en sjätte och en sjundeplats. Men lyckades inte knipa någon medalj trots att båda hade chansen i söndagens final i franska La Grand Motte.

 – De var båda uppe och högg på ett VM-brons och det är fantastiskt att ha två besättningar som är på den nivån. De har tagit jättestora kliv. Det kan nästan inte se bättre ut, säger förbundskapten Magnus Grävare till TT.

Högsäsong för våra ledarutbildningar

 • 7 maj 2024

image: Högsäsong för våra ledarutbildningar

Våren är en intensiv period för våra distrikt och klubbkonsulenter som ansvarar för genomförandet av våra ledarutbildningar. 25 blåa seglingsledare, 8 Tränare blå vindsurfing och 30 Tränare blå är inom kort redo att ”börja jobba” i våra klubbar runt om i landet. 

KanslietOnline blir WeUnite Sport

 • 7 maj 2024

image: KanslietOnline blir WeUnite Sport

Samarbetet med KanslietOnline, numera WeUnite, fortsätter och vi är glada över att kunna erbjuda alla våra medlemmar 50% rabatt på produkten WeUnite Sport Silver under 2024. Detta gäller såväl befintliga kunder till KanslietOnline/WeUnite som nya.