Högsäsong för våra ledarutbildningar

  • 7 maj 2024

image: Högsäsong för våra ledarutbildningar

Våren är en intensiv period för våra distrikt och klubbkonsulenter som ansvarar för genomförandet av våra ledarutbildningar. 25 blåa seglingsledare, 8 Tränare blå vindsurfing och 30 Tränare blå är inom kort redo att ”börja jobba” i våra klubbar runt om i landet. 

Bild: Nyexaminerade Seglingsledare blå hos Rörviks SS i Västkustens Seglarförbund

- Vi ser ett stort intresse för Seglingsledare blå i år, från 3 deltagare i fjol till 25 deltagare i år som vi nu utbildat i fyra olika distrikt Skåne, Västkusten, Stockholm och Uppland/Gästrikland säger säger Jenny Axhede utbildningskoordinator på Seglarförbundet och fortsätter:

- Det är också första gången vi genomför en Tränare Blå kurs i Vindsurfing vilket känns väldigt kul, säger Jenny Axhede utbildningskoordinator på Seglarförbundet.

Ett gäng nyexaminerade Tränare blå Vindsurfing i Skåne - vi ses på havet!

Som Seglingsledare är du med och arrangerar kappseglingar på grön och blå nivå och för att gå kursen behöver du ha gått vår grundläggande ledarutbildning Seglingens Ledarskaps Grund (SLG) med fördjupning funktionär och varit med som funktionär hemma på klubbens kappsegling. Oavsett vilken ledare du vill utbilda dig till så är SLG ett första steg.
Läs mer om SLG här. Seglingens Ledarskap Grund (sisuforlag.se)

Vill du veta mer om våra ledarutbildningar? Läs mer här. Utbildning (svensksegling.se)

Lunchpaus för Seglingsledare blå Stockholmsdistriktet hos KSSS.