Ekolns SK vann Allsvenskan i Strängnäs

  • 19 maj 2024

image: Ekolns SK vann Allsvenskan i Strängnäs

Första deltävlingen i Allsvenskan Segling genomfördes i ett soligt Strängnäs. De som hanterade förhållandena bäst var Uppsalaklubben Ekolns SK som vann.

Resultat 

Strängnäs stod för värdskapet i den första deltävlingen i Allsvenskan Segling 2024. Och vilket väder det bjöds på, solen sken i dagarna tre, och vinden var också på plats, trots lite tvekan under fredagen och lördagen. Under grundomgången var det Stenungsund som började bäst, men hemmaklubben Strängnäs och Uppsalaklubben Ekoln visade ju längre tiden led att de skulle vara i topp. När grundomgången var klar var det Ekolns SK som låg allra högst upp i resultatlistan, med Strängnäs som tvåa.

I finalen startade Ekolns SK riktigt bra, och visade direkt att de skulle vara att räkna med.
- Det var lite stökigt innan starten med mycket vrid. Vi tog en liten chansning att starta vid startfartyget. Vi fick precis plats och kom iväg riktigt bra, berättar rorsman Reine Svensson efteråt.
Det kom sedan ett stort vindvrid som gjorde att Ekoln kunde utöka ledningen och de gick i mål ohotade.

- Vi har startat lite dåligt i en hel del kappseglingar, så det kändes jätteskönt att vi gjorde bästa starten i sista seglingen i finalen, fortsätter Reine.

Efter Ekoln var det KSSS som gjorde ett bra race och kom tvåa in i mål. Därmed gick de dessutom förbi Strängnäs i totalen och blev tvåa även där, med Strängnäs på tredje plats.

- Vi har seglat Allsvenskan många gånger tidigare men aldrig vunnit, så det här känns jättekul, avslutar Reine.

Stort tack till alla seglare, funktionärer, arrangörer och sponsorer för en fantastisk deltävling! Vi ses igen i Långedrag den 7-9 juni.

Resultatlista
1. Ekolns SK
2. KSSS
3. Strängnäs SS
4. Stenungsunds SS
5. Sotefjordens SS
6. Halmstads SS
7. Gamla Stans Yacht Club
8. Runmarö Yacht Club
9. Oxelösunds SS
10. Hjuviks BK
11. Djursholms SK
12. GKSS
13. Umeå SS
14. SS Åmålsviken
15. Ljungskile SS
16. Ekerö BK
17. Upsala SS
18. Örnsköldsviks SS