GKSS tia i årets första Sailing Champions League

  • 17 mar 2024

image: GKSS tia i årets första Sailing Champions League

Årets första kval till finalen av Sailing Champions League avgjordes i helgen i Vilamoura i Portugal. GKSS slutade på en tionde plats – endast en placering ifrån att kvalificera sig till finalen av Sailing Champions League i höst.

Åländska Segelsällskapet (ÅSS) vann en poäng före schweiziska Regattaclub Oberhofen (RCO) som i sin tur var en poäng före trean Kongelig Dansk Yachtklub (KDY).

Totalt blev det bara tio race för samtliga klubbar sedan fredagens seglingar fick ställas in på grund av dimma och ingen vind. Lördagen erbjöd sedan seglingar i lätta vindar medan sista dagen bjöd på perfekta förhållanden utanför Vilamoura på Algarvekusten med strålande solsken och vindar runt sju m/s.

GKSS – med Olov Langenius Carl Sylvan Niklas Friden och Leif Jägerbrand – slutade alltså på tionde plats bland de 15 klubbarna från tolv olika nationer. För GKSS, som var enda svenska klubb i tävlingen, betyder det att de inte är bland de nio lagen som är kvalificerade för Sailing Champions Leuage-finalen som också avgörs i Vilamoura, 26-29 september.

Innan dess ska ytterligare två kvaltävlingar arrangeras i de tyska orterna Berlin (12-14 april) och Warnemünde (6-8 juni). De svenska klubbar som är klara för kval är Hjuviks BK, Sotefjordens SS, KSSS och SS Åmålsviken.