Robert Casselbrant nominerad till Riksidrottsförbundets styrelse

  • 25 apr 2023

image: Robert Casselbrant nominerad till Riksidrottsförbundets styrelse

Riksidrottsförbundets valberedning har förslagit Robert Casselbrant till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas styrelse. Valet sker i samband med Riksidrottsmötet i slutet av maj i Uppsala.

- Det känns både roligt och värdefullt att ha en representant för svensk segling nominerad till Riksidrottsstyrelsen. Med Robert i Riksidrottsstyrelsen kommer vi att öka våra möjligheter att påverka men också att bidra till den svenska idrottsrörelsen med all den kunskap och erfarenhet vi har inom Seglarförbundet, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Seglarförbundet.

Robert Casselbrant har en bred erfarenhet från idrotten i många olika roller allt ifrån eget idrottande till styrelseposter i förbund och klubbar. Han har varit ordförande i GKSS men också i haft roller inom svensk konståkning på både klubb och förbundsnivå. Konståkningsförbundet har tillsammans med Seglarförbundet nominerat honom till RF:s styrelse.

- Idrotten och speciellt seglingen har gett mig så mycket genom åren och jag vill gärna ge tillbaka och göra nytta för svensk idrott. Jag har under väldigt många år arbetat i styrelser, både i näringslivet och i idrotten och fått förmånen att driva frågor jag tror på. Jag kommer att kunna bidra med min erfarenhet kring organisation, ledarskap och inte minst i ekonomirelaterade frågor. Jag har även en väldig god förståelse för hur politiska organisationer fungerar från flera av mina tidigare uppdrag, säger Robert Casselbrant och fortsätter:

- Blir jag invald i Riksidrottsstyrelsen vill jag arbeta för att underlätta för föreningar att bedriva sin verksamhet. Det blir alltmer komplicerat att vara en ideell förening och för att få fler att idrotta behöver det vara enkelt och roligt. Jag brinner också för anläggningsfrågan, demokratifrågor och hur vi ska finansiera idrotten i framtiden.

Robert har idag en roll som CFO på RISE, ett statligt ägt forskningsinstitut där bland annat SSPA ingår och som har genomfört ett flertal projekt tillsammans med Seglarförbundet.