Seglardagen 2024: framtidens organisation och gemenskap

  • 16 apr 2024

image: Seglardagen 2024: framtidens organisation och gemenskap

Seglardagen är Svenska Seglarförbundets årsmöte som genomförs årligen och som samlar representanter från hela seglarsverige. Årets Seglardag hölls på Bosön, i Stockholm och samlade cirka 90 deltagare varav cirka 20 stycken var U25or. Under två intensiva dagar hölls årsmötet samt att ett processarbete genomfördes för att diskutera framtidens organisation.

Text: Theres Wolgast Bild: alla deltagare på årets Seglardag Foto: Anette Önerud

Lördagen präglades av processarbete. Alla deltagare såväl på plats som de digitalt deltog i en workshop och diskussioner. Målet var att få underlag och medskick till det fortsatta arbetet med att forma en starkare och mer tydlig organisation som kan stödja och främja segling i hela landet.

Verksamhetsplanen för de kommande två åren presenterades och styrelsen fick förnyat förtroende för kommande år. "Det är en spännande tid just nu både för idrottsrörelsen, Svenska Seglarförbundet med vår bredd på verksamheten och den kommande säsongen som vi ser mycket fram mot." sammanfattar Olof Granander Förbundsstyrelsens ordförande.

Seglardagen är inte bara en mötesplats för strategiska diskussioner det är också en mötesplats där deltagarna kan utbyta erfarenheter och dela med sig till varandra. Förhoppningsvis gick flera av deltagarna därifrån med nya insikter, kontakter och en känsla av att vara en del av något större än sina egna klubbar, klassförbund och distrikt. 

Vi ser fram emot den fortsatta dialogen under den stundande säsongen och nästa Seglardag med de möjligheter den kommer att erbjuda för seglingens framtid!

Här hittar du seglardagsprotokollet när det är klart och de handlingar som var underlag för dagen.

 

Vår förbundsdirektör Marie Björling Duell berättar om året som kommer.

Mingel och diskussioner i pauserna.

U25 gänget!

Fokuserade deltagare : ).

Vår härliga styrelse!