Anmälan öppen för SM-veckan i iQFOiL och Formula Foil

  • 11 apr 2024

image: Anmälan öppen för SM-veckan i iQFOiL och Formula Foil

Den 26-28 juni arrangeras SM-veckan sommar i Västerås. SM-veckan är ett årligt evenemang som drivs av Riksidrottsförbundet tillsammans med specialidrottsförbunden och värdstaden. För seglingen blir det ett Internationellt SM i iQFOil och Formula Foil där svensk elit och internationella deltagare kommer att göra upp i sina respektive klasser med en final som livesänds i SVT. Arrangerar gör Jollekappseglarna Västerås. Parallellt genomförs Västerås City festival med artister som Veronica Maggio, Hooja, Oscar Zia med flera. 

- Under onsdag och torsdag kommer det seglas kval inför fredagens stora final som livesänds i SVT kl. 15. Veckan kommer även att bjuda på gott om prova-på aktiviteter för hela familjen och självklart kommer vi att bjuda på en after-sail efter samtliga seglingarna mitt i event området, säger Hugo Björklund, Jollekappseglarna Västerås som är projektledare för seglingarna under SM-veckan.

- SM-veckan är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp segling och två av våra mest spektakulära klasser, iQFOiL och Formula Foil för en bred målgrupp idrottsintresserade och allmänhet då SM-veckan får ett stort genomslag, säger Marit Söderström, kommunikationsansvarig på Seglarförbundet.  

Länk direkt till anmälan
Till SM-veckan på svensksegling.se
Läs mer om SM-veckan på rf.se
Gilla SM-veckan på Facebook och håll dig uppdaterad