Jr Cup är tillbaka - save the date!

  • 20 feb 2023

5-8 juli kommer Jr Cup tillbaka! 76 ungdomar fördelade på 24 lag i åldern 13-20 år "gör upp" på Marstrand i tillhandahållna C55:or. Efter de första dagarnas grundomgång kommer finalsegling seglas på Match Cup Swedens “centercourt”.

Jr Cup är en av sommarens större juniortävlingar men så mycket mer än "bara" en kappsegling. Det är framför allt gemenskap och nya kompisar och det yttersta målet är att alla skall ha kul, lära sig något på vägen och få med sig massor av erfarenhet och inspiration hem till klubben och den egna seglingen.

Tävlingen är öppen för juniorer upp till 20 år. Varje lag består av tre personer vars sammanlagda ålder inte får överstiga 50 år. Totalt kommer det finnas plats för 24 lag Junior Cup går parallellt med en seniortävlingen Match Cup Sweden där det finns möjlighet att träffa ”seglarkändisar” och förebilder. Seglingarna genomförs i C55 som är en liten öppen, lättseglad, kölbåt på fem och en halv meter.

Vi seglar sprintformat och några av seglingarna avgörs på Match Cup Swedens centercourt inför tiotusentals åskådare. Känn pulsen på klipporna, tempot på racen och upplev sommarens höjdpunkt!

För alla lagen har vi paketerat ett all-inclusive-event där mat, boende och båtar är förberedda till lagen.

Inom kort kommer mer info komma och även en intresseanmälan för Jr Cup 2023!

Följ Jr Cup på Facebook här!