Svenska Sjö och Seglarförbundet fördjupar samarbetet

  • 17 jan 2023

image: Svenska Sjö och Seglarförbundet fördjupar samarbetet

Svenska Seglarförbundet och båtfolkets försäkringsbolag, Svenska Sjö, fördjupar sitt samarbete. Svenska Sjö blir nu en eventpartner vid Seglarförbundets större regattor och en viktig partner till Sveriges framgångsrika kappseglingslandslag

– Vi på Svenska Sjö brinner för båtliv i alla dess former och det är extra roligt att stötta Seglarförbundet som fyller en viktig funktion i att introducera fler människor till segling och båtliv. Vi stöttar exempelvis Allsvenskan och har även stöttat individuella seglare. Det är mycket glädjande att Sverige tog två olympiska silvermedaljer vid OS i Tokyo – och en av dessa vann Josefin Olsson som vi stöttade i fyra år inför Tokyo, säger Per Nikolausson, VD på Svenska Sjö.

Seglarförbundet arrangerar bland annat tre stora årligen återkommande tävlingar där Svenska Sjö nu blir en viktig eventpartner. Det är Allsvenskan i segling som är en ligaserie där 18 seglingsklubbar deltar. Ligaserien utgörs av fyra deltävlingar per år samt en kvaltävling inför nästa säsong.

Ett annat evenemang är Women on Water som är en tävling endast för kvinnor. WOW följer Allsvenskans koncept där deltagarna tävlar på korta banor nära land i sex likadana båtar. Och den tredje tävlingen är Seglingens Mästare där drygt 40 svenska seglingsmästare i olika åldrar möts för att avgöra vem som är årets kappseglare. Under Seglingens Mästare arrangeras också en årlig regattamiddag där Seglarförbundet delar ut utmärkelser till de mest framgångsrika svenska seglarna under året.

– Vi är givetvis mycket glada över att vi fördjupar samarbetet med Svenska Sjö. Våra event, som Allsvenskan, Women on Water och Seglingens Mästare, växer ständigt och är en bra plattform att synas på som partner. I vårt arbete med att fortsätta utveckla eventen krävs det än mer resurser och här är vi är tacksamma över vårt ökade stöd från Svenska Sjö, säger Marie Björling Duell, generalsekreterare och sportchef på Seglarförbundet och fortsätter:

– Vi har haft ett långt och mycket bra samarbete under många år och det ska bli roligt att jobba ännu mer tillsammans. Vårt landslag är mycket framgångsrikt men vi behöver all hjälp vi kan få om vi ska fortsätta att utmana i världstoppen.

För landslagsseglarna i OS-klasserna innebär det bland annat att de sponsras med årspremien för två båtar per besättning när Svenska Sjö nu och två år framåt blir officiell leverantör till SWE Sailing Team/seglingslandslaget.

Svenska Sjö är båtfolkets försäkringsbolag som ägs av Sveriges ideella båtorganisationer som Seglarförbundet, Kryssarklubben, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, Kungliga Motorbåtsklubben, Svenska Båtunionen, Navigationssällskapet och Saltsjön-Mälarens Båtförbund. Över 50 000 båtägare har sina båtar försäkrade i Svenska Sjö.