Ordföranden har ordet

  • 3 jan 2023

image: Ordföranden har ordet

Foto: Daniel Stenholm

Nu har det vänt och snart börjar säsongen 2023! Välkomna till ett nytt spännande seglingsår. Vintern som blandar snö och gråa korta dagar gör att man skriker efter längtan att få kasta loss och börja segla igen. Samtidigt som det också finns en hel del att göra under vinteruppehållet om man håller sig i norra Europa. Renovering av olika detaljer, gå en av SSF alternativa utbildningar som erbjuds via SSF utbildningsportal, hänga på och gå en kurs i programvaran för navigering - Expedition med Jimmy Hellberg, e-segla eller smida planer nu när de flesta kappseglingar har landat in i Sailarena.

 

Allt detta och mycket mer finner du mer information om på vår nya hemsida som lanserades strax innan jul. Här hittar du mängder med vinteraktiviteter och annat som är matnyttigt. Botanisera gärna runt och skicka tankar och synpunkter till vårt fantastiskt duktiga kansli som fångar upp förslag som vidareutvecklar hemsidan och dess innehåll.

När nu ett nytt år börjar finns mycket att se fram emot samtidigt som vi alla säkert ser en hel del orosmoln fylla vår vardag. Rapportering från kriget i vårt närområde, en osäkerhet i vår ekonomi och tunga framtidsfrågor som t.ex. elförsörjning. Självklart påverkar detta svensk segling och det kommande året. Men oavsett om vi är engagerade centralt, i distrikten, i klassförbunden eller i alla drygt 300 klubbar som bildar Svenska Seglarförbundet erbjuder 2023 mängder med positiva aktiviteter. Jag ser fram mot att ses på hamnplanen, ute på kappseglingsbanan eller bara njuta av en helg eller en semester med familjen och vänner i någon av våra skärgårdar. Det sociala sammanhanget tillsammans med spänningen och utmaningen som segelsporten för med sig är jag säker på är det som driver oss alla. Det ska vi vara rädda om, ta vara på och utveckla.

Från styrelsens sida vill vi rikta ett stort tack för alla de ideella insatser runt om i hela landet som gjorts under 2022 och till vårt professionella kansli som alla bidrar till att vi lyckas ha bra fart i Svensk segling. Vår vision ”Segling tillgänglig för alla” och vårt gemensamma uppdrag, ”Vi utvecklar seglare hela livet” är tydliga och vi laddar nu för ännu ett år som ska gå i den riktningen.

Olof Granander
Styrelseordförande
Svenska Seglarförbundet