160 deltagare på helgens Seglarträff

  • 18 nov 2022

I morgon drar årets inspirationshelg för klubbar och klassförbund i gång i Södertälje. Temat är Barn & ungdomssegling och 160 deltagare från 40 klubbar, 8 klassförbund och 11 distrikt deltar i inspirerande föreläsningar, workshops och mingel.

Bild: U25-gänget på fjolårets Seglarträff - i år deltar ett 60-tal ungdomar och de har delvis ett eget program.

Inledningstalar gör uppskattade ledarskapsutvecklaren Tommy Nordmark på temat ledarskap och motivation med koppling till barn- och unga. Det blir sedan workshops kring de nya Barn och ungdomsriktlinjerna med avslutande diskussion. Under söndagen finns många valbara workshops för exempelvis parasegling, Arena Vattnet, Segling oavsett bakgrund, seglarmärkena och sprintsegling.

Emelie Lindström som är klubbstödsansvarig och projektledare för Seglarträffen ser fram emot lördagen och att få dra i gång programmet.

Vad är mest spännande på årets seglarträff?
Det är ju att vi nu får chansen att gemensamt fundera, diskutera och komma fram till hur vi ska rusta oss och hur vi ska jobba framöver med vår barn & ungdomssegling för att bli relevanta för kommande generationer av barn och unga. Sen att det inte sker digitalt och att vi äntligen får träffas då vi vet att de personliga mötena, det som sker mellan deltagarna under ”Träffen” är så viktigt.

Vad är det bästa med Seglarträffen?
Fikapauserna! Det är där det händer. Erfarenhetsutbytet, nya relationer, att dela med sig av idéer och kunskaper.

Varför finns Seglarträffen?
Seglarträffen är vår verksamhetskonferens för alla förbundets klubbar och klassförbund där syftet är att sprida kunskap, inspirera varandra och få tips och idéer som man kan ta med sig hem och dela med sig av till andra ideella ledare.

Mer info om Seglarträffen.