Välkommen till Seglarförbundets nya webbplats!

  • 21 dec 2022

image: Välkommen till Seglarförbundets nya webbplats!

Mitt i juletid lanserar Seglarförbundet tillsammans med många av våra föreningar, klassförbund och distrikt nya webbplatser. Bakgrunden är Riksidrottsförbundets beslut för ett år sedan att sluta tillhandahålla webblösningar från 1 januari 2023.

- Vi har sedan en tid tillbaka tänkt att vi ville modernisera vår webb och tydligare välkomna nya seglare och samtidigt göra det lättare för alla i vår organisation att hitta den information de söker. Det har varit ett omfattande arbete både för oss och många av våra medlemsorganisationer men vi är jättenöjda med resultatet. Vi är övertygade om att arbetet kommer att ge mångfalt tillbaka i form av en mer attraktiv och relevant webbplats som tar oss mot vår vision att tillgängliggöra segling och bli fler seglare, säger Marie Björling Duell förbundsdirektör Seglarförbundet. 

Seglarförbundets webb hittar du fortfarande på samma adress www.svensksegling.se men omfattande förändringar har gjorts. 
 
- Som användare hoppas vi att det blir enklare för dig att hitta det du söker på vår webbplats. Tack vare en så kallad "megameny" och lite andra förändringar hoppas vi att du enkelt och snabbt får en överskådlig bild av webbplatsens innehåll. Vissa kommer få lära sig hitta sin information på nya platser men när man väl gjort det så tror vi att denna nya struktur är bättre. Dessutom hoppas vi att du upplever den som mer inspirerande med fler bilder som speglar bredden i vår idrott, säger Theres Wolgast, verksamhetsutvecklare på Seglarförbundet.  

Arbetet har pågått sedan beskedet från Riksidrottsförbundet, RF i september 2021 och påverkat alla förbund, distrikt, klassförbund och föreningar som haft sin webblösning via RF.  

- Förutom vår egen sida har vi lagt ner mycket jobb på att hjälpa och stötta våra klubbar och klassförbund att hitta en bra ny lösning. Det var så samarbetet med KanslietOnline kom till, säger Theres. 

Samarbetet med KanslietOnline innebär att alla Seglarförbundets medlemsorganisationer får 25 % rabatt hos KanslietOnline. De erbjuder både ett medlemssystem och en hemsidelösning. Läs mer på www.kanslietonline.se 

Har du frågor om Seglarförbundets webb närmaste veckorna? Vi har telefontid 27-29 december och 3-4 januari kl. 10-12 på 08-459 09 90. Du kan också mejla frågor och synpunkter till ssf@ssf.se.