Unga får testa foiling

  • 1 jun 2023

image: Unga får testa foiling

Nu har du som ung seglare chansen att utveckla dina färdigheter som seglare men också att testa framtidens segling! Under vecka 26, måndag 26 juni till fredag 30 juni bjuder Lommabuktens Seglarklubb i samarbete med Seglarförbundet och Seglargymnasiet i Vellinge in till race- och foilcamp i Lomma.

Lägret riktar sig till alla ungdomar som vill testa på foiling och vill utveckla sig inom foiling eller Optimist. På förmiddagarna kommer det hållas två parallella läger, ett för de som är nya i foilande klasser men har skaffat egen utrustning, samt ett för de som vill utveckla sig som tävlingsseglare i Optimist. Under eftermiddagarna är det ”Foil Camp” för de som just har eller snart ska lämna optimistjollen eller bara känner att foiling är en seglingsform som kan passa mig! 

På eftermiddagarnas ”foil camp” på krävs ingen egen utrustning och man får möjlighet att testa Waszp, IQ-Foil, flyga en kite, Wingfoil och att foila bakom motorbåt. Alla ges gott om tid att testa klasserna för att det inte bara ska bli en ”prova på”. Blir det väder till det hänger vi kvar och grillar och chillar på stranden efter träningen!

 

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse kontakta:

Axel Netterlid, Lommabuktens Seglarklubb

Martin Strandberg, Vellinge Seglargymnasium

Håll utkik efter inbjudan som kommer inom kort.