Succé för prova-på dag i Simrishamn

  • 30 jun 2023

Totalt 70 personer med olika bakgrund provade på segling hos Simrishamns Segelsällskap när klubben arrangerade en prova på dag i slutet av maj. De blev ett trevligt event för kommunens invånare och klubben lyckades värva flera deltagare till sommarens seglarskola.

Allt började med att Simrishamns Segelsällskap önskade få fler aktiva seglare i klubben samt fler deltagare på sommarens seglarskolor. Idén till att skapa en prova på dag föddes och klubben kunde med hjälp av Riksidrottsförbundets återstartsstöd genomföra projektet att rekrytera fler till verksamheten.

Totalt hade klubben cirka 70 personer med olika bakgrund i åldrarna 3-80 år som provseglade olika båtar. Bland dessa fanns det hela familjer, enskilda personer och personer med olika funktionsnedsättningar som fick uppleva glädjen av att segla – med andra ord en mycket varierad grupp personer.

-Vi knöt många kontakter med personer i Simrishamn och en stor del var intresserade av att delta på vår seglarskola som snart startar upp. Säger Jan Pedersen som dels har hand om miljö- och bidragsfrågor, men ser sig som en allt-i-allo. Båtarna som fanns tillgängliga att provsegla var J24, RS Quest, optimistjollar och sist och även minst – radiostyrda Dragon Force.

Jan berättar vidare att de hade satsat mycket på marknadsföringen genom att bland annat hänga upp affischer, dela ut broschyrer, köpt Facebook annonser, uppmärksammade eventet via en kort artikel i lokaltidningen och den hederliga mun-mot-mun metoden. Till slut blev det en fin dag med sol och lätta vindar där klubben serverade även läsk, kaffe och grillkorv till besökarna.

Återstartsstöd

Återstartsstödet är ett ekonomiskt bidrag idrottsklubbar kan söka för att stimulera en uppstart eller återstart av verksamheten efter coronapandemins effekter. Man kan bland annat söka stöd för utbildningsdagar, visionsdag för styrelsen, kappsegling, uppstart av ny träningsverksamhet, prova på dag, med mera. Läs mer om återstartsstödet här.