Josefin på silverplats på VM

  • 7 jan 2024

image: Josefin på silverplats på VM

Efter tre mycket stabila race på ILCA-VM i Argentina har Josefin Olsson avancerat till en silverplats efter totalt fyra race. I lördagens tre race blev hon trea-tvåa-tvåa och är nu bara två poäng efter danska OS-mästarinnan Anne-Marie Rindom, som leder.

Kul men tuff racing idag. Vi fick tre långa race i mycket vind och stora vågor. Jag var snabb på kryssen och gav allt jag hade vilket gav utdelning, berättar Josefin och fortsätter:

– Vi hade en pendlande vind med vissa tryckskillnader så det gällde även att ha huvudet med sig och titta var trycket var. Min sista start var svag annars är jag väldigt nöjd med dagen.

Lördagen bjöd på fint kappseglingsväder med blå himmel och en nordlig vind på 7-10 m/s. Det var först när båtarna var i hamn som ett kraftigt regnväder drog in. Prognosen för söndagen är strålande sommarväder med solsken, en temperatur runt 24 grader och en sydvästlig vind runt fem m/s.

Nu är fyra av totalt tolv race avklarade. Planen är att segla två race per dag fram till onsdag 10 januari då VM avgörs i ett medaljrace med de tio främsta.

 

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)