Bra VM-start för Josefin Olsson

  • 6 jan 2024

image: Bra VM-start för Josefin Olsson

VM i ILCA är först ut när det internationella kappseglingsåret nu har dragit i gång i Mar del Plata i Argentina. OS-klara Josefin Olsson fick en bra start och blev femma i fredagens första och enda race. Ett oväder satte sedan stopp för fler seglingar den första dagen.

– Idag hade vi stökiga vindar med stora skift. Jag gjorde en väldigt bra start vilket jag är nöjd med och som är ett av mina mål under regattan att jobba på. På vår sista läns såg jag en stor blixt inte långt ifrån fältet och ett stort svart moln kom in över banan. Direkt efter målgång åkte vi in av säkerhetsskäl då det fortsatte att åska, berättar Josefin.

VM i ILCA 6 (tidigare Laser Radial) pågår till på onsdag och de drygt hundra båtarna seglar i två fält med drygt 50 i varje. Planen är att genomföra två race per dag men det kan också bli fler eller färre beroende på vilka förhållanden det blir.

Förutom Josefin så är Hanna Koba med från Sverige och hon inledde med en 39:e plats. Sista racet på VM blir ett medaljrace där de tio bästa får göra upp om medaljerna och dubbla poäng står på spel.

– Målet är att slåss om medaljerna och visa att jag är att räkna med inför Paris. Målet är även att få en jämnare nivå i starterna då mina dalar där är för djupa, berättar Josefin och fortsätter:

– Arenan bjuder på väldigt fina förhållanden och förväntningarna har varit mycket vind vilket träningen har bjudit på. Prognosen framöver ser dock lättare ut än väntat så det blir väl som vanligt tvärtom mot förväntningarna.

 

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)