Dags att söka till seglargymnasiet

  • 16 okt 2023

image: Dags att söka till seglargymnasiet

Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på något av våra seglargymnasium vilka bjuder på en unik möjlighet att kombinera elitsegling med gymnasiestudier. Vill du som är född 2008 börja nästa höst är det dags att söka nu. 

Vi har tre stycken seglargymnasium som alla erbjuder bästa tänkbara upplägg för att du ska kunna nå dina mål. Förutom närheten till träning och skola som skapar en effektiv och hållbar miljö har du en stark träningsgrupp med samma stora driv som du själv och tränare i världsklass. 

Seglargymnasierna som du finner i Lerum, Motala och Vellinge har lite olika inriktning när det gäller redskap. På de två förstnämnda, Lerum och Motala är ILCA och 29er de klasser man fokuserar på medan man i Vellinge har inriktning mot foiling och då främst Waszp och iQFOiL. 

Du finner mer om våra seglargymnasium och hur antagningsprocessen går till på vår sida om segling och studier som du finner här.

Du behöver inte ha nått de största framgångarna inom segling för att söka, eller komma in på seglargymnasiet. Det viktigaste är att du älskar segling! Har du det rätta drivet och viljan eller kanske en stark idrottslig bakgrund har du goda möjligheter att lyckas. Tveka därför inte att söka om du känner att seglargymnasiet kan vara något för dig.  

Välkommen in med din ansökan, du finner formuläret här.