KSSS nära medalj i finalen av Sailing Champions League

  • 2 jun 2024

image: KSSS nära medalj i finalen av Sailing Champions League

KSSS var snubblande nära en medalj när finalen av Women´s Sailing Champions League avgjordes i helgen i Berlin. I tuff konkurrens, med totalt 25 av Europas bästa kvinnliga sprintbesättningar till start, slutade KSSS på fjärde plats.

– Visst är det lite bittert att vi missade en medalj, men jag tycker ändå vi seglade väldigt bra hela helgen. Vi var konsekventa, vi var med hela tiden, vi hade bra flyt i båten och ett mycket bra samarbete ombord, sammanfattar KSSS rorsman, Sandra Sandqvist.

Förutom Sandra bestod KSSS besättning av Johanna Sommarlund, Malin Tengström, Clara Svensdotter och Klara Wannehag.

Seglingarna avgjordes på Großer Wannsee, som är en bukt i floden Havel i Berlins västra utkant. Inför söndagens avslutande seglingar var KSSS i ledningen och efter totalt 13 race låg de tvåa. Därefter följde två finalrace där de fyra bästa besättningarna, efter 13 race, gjorde upp om medaljerna. Tyvärr slutade KSSS fyra i båda finalseglingarna och blev därmed också fyra i totalen.

– Finalen är lite annorlunda. Då är vi bara fyra båtar på startlinjen. I racen är det nio båtar. Vi fick inte till det riktigt i de två finalerna, speciellt inte starterna. Motståndet är riktigt bra och tappar man en halv båtlängd så är det tufft att ta i kapp det, säger Sandra.

Danska Aarhus Sejlklub ledde inför finalseglingarna och de höll undan och tog hem segern i Women´s Sailing Champions League 2024. Tvåa blev tyska Münchner YC och trea slutade Norddeuscher RV också de från Tyskland.

Svenska GKSS, med Beata Törneman Johanna Thiringer Felicia Kantling Amanda Ferdinandsson och Linn Berntsson, var också med i Women´s Sailing Champions League i Berlin. Även de gjorde en bra tävling och slutade på sjunde plats i totalen, endast sju poäng från en finalplats.