Äntligen en vinst för Anton och Lovisa på 470-VM

  • 29 feb 2024

image: Äntligen en vinst för Anton och Lovisa på 470-VM

Efter en tung inledning på 470-VM på Mallorca fick Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson äntligen allt att stämma på torsdagen. I dagens andra och sista race stod de i en klass för sig och vann stort – trots att Lovisa dras med en rejäl förkylning.

Idag var det kniven mot strupen. Vi har haft en bedrövlig start på regatta men idag gick jag ut med mer adrenalin i kroppen – och mådde suveränt. Det paradoxala är att Lovisa är sjuk och har varit det under veckan, men i natt blev det sämre. Hon låg i sängen just till innan vi gick på vattnet. Men vi hanterade det på bästa sätt och hade tur med att det var lättvind och därmed inte fysisk segling, berättar Anton och fortsätter:

– Sedan hjälpte det att vi gjorde två bättre starter än vad vi gjort tidigare i veckan. Vi seglade så elegant i dagens andra race att vi nästan blev lite stolta.

Den andra svenska båten med Hedvig och Hugo Liljegren hade också sin bästa dag på vattnet under det här mästerskapet. I silverfleet kom de trea och femma och går från 48:e till 40:e plats i totalen.

De regerande Europamästarna, Anton och Lovisa, avancerar från 22:a till 13:e plats. De har fem poäng upp till topp-10 och 17 till en pallplats. Fem race återstår. Två på fredag och två på lördag. Och så de tio bästa i final på söndag.

– Strategin framåt är att behålla en Anton med adrenalin i system och ge Lovisa all möjlighet till återhämtning, säger Anton.

 

För mer information: 2024 470 World Championship