RIG samling med framtiden i fokus

  • 16 feb 2024

image: RIG samling med framtiden i fokus

Det blev en härlig start på året för våra Riksidrottsgymnasier när ett 70-tal elever, RIG-tränare, skolledning och Seglarförbundets ansvariga samlades på Bosön. Det var första gången vi lyckades samla samtliga vår tre seglargymnasium, Lerum, Motala och Vellinge och det bjöds på intensiva dagar. 

- Det känns som vi lyckades väl med syftet med dagarna, att ge eleverna en bättre bild av alternativen efter RIG och få till bättre samverkan mellan skolorna säger Seglarförbundets RIG ansvariga, Robert Strange.

Ett av målen med samlingen var att ge våra elever en bättre bild av vad som väntar efter studenten och vilka alternativ som finns. De fick veta mer om Utvecklingslandslaget, Landslaget, RIU och vad våra elitklubbar har att erbjuda. De fick även höra på vad en eftergymnasial satsning kan innebära ur seglarens perspektiv genom Johanna Hjertberg i utvecklingslandslaget.

- Bra information om det eftergymnasiala och att Daniel Birgmark, GKSS och Cissi Jonsson, KSSS är på plats för att skapa relationer, kommenterar Per Frykholm ansvarig på RIG Lerum.

Daniel Birkmark, GKSS

Även skolledningen fick chansen att börja lägga de gemensamma byggstenarna för framtiden. 

-Jag tycker det är så värdefullt att få träffa er tillsammans med övriga rektorer och diskutera strategier, likvärdighet, samverkan och utbyta idéer, berättar Henrik Sävmo rektor på RIG Motala.

Gustav Franson från Elitträning Sverige AB som till vardags jobbar med Swe Sailing Team bjöd på en hel del ny kunskap kring fysträning.

- Kul och inspirerande att få lyssna på Gustavs tankar kring hur fysen ska bedrivas och vad som krävs av det aktiva för att nå sina mål, säger Per Frykholm ansvarig på RIG Lerum.

Gustav demonstrerar i gymmet.

Så här sammanfattar Björn Alm, ansvarig för RIG Motala dagarna.

- Härlig träningsmiljö, mycket att ta in. Robban Strange på Seglarförbundet har satt ihop ett grymt program och vi blandar träningsteori, information och fysträning. Dagen började med Yoga klockan sju.

Härlig start på dagen.

Lägret avslutades med fokus på den Hållbara idrottaren med konkreta tips av Emma Lindblom från RF-SISU på hur vi kan få ihop tillvaron och lyckas med en långsiktig och hållbar satsning.

Känner du någon som vill utvecklas som seglare och kombinera studier med segling på någon av våra Riksidrottsgymnasier? Ta kontakt med Robert Strange på Svenska Seglarförbundet eller direkt med något av våra RIG.