Patrik Björklund ny kappseglingsansvarig

  • 9 feb 2024

image: Patrik Björklund ny kappseglingsansvarig

Med start i maj kommer Patrik Björklund bli Seglarförbundets nya kappseglingsansvariga. Patrik kommer in i rollen med en otrolig kompetens ifrån både seglingen och arbetslivet. I sin nya roll får han vara med att driva och utveckla tävlingsverksamheten inom svensk segling.

Det är få som varit aktiva inom så många av Seglarförbundets olika verksamheter som Patrik. Förutom tidigare elev på seglargymnasiet i Ängelholm kan du ha stött på honom som seglingsledare, projektledare för JSM, klubbordförande i Jollekapsseglarna Västerås, sailcoach, aktiv i distriktet eller som en av Seglarförbundets föreläsare. 

Patrik avslutar nu sitt uppdrag som strategisk projektledare på Volvo där han bland annat jobbat med IT-projekt. En erfarenhet som kan visa sig nog så avgörande för en kappseglingsansvarig på Seglarförbundet. Där vi har en hel del kvar att göra vad det gäller digitaliseringen kring vår tävlingsverksamhet.

-    Det känns otroligt roligt att få välkomna Patrik till oss på kansliet! Säger Marie Björling Duell förbundsdirektör på Seglarförbundet. Patrik har en otroligt bred kompetens tillsammans med en positiv energi, ett stort hjärta för segling och en vilja att göra allt lite bättre hela tiden. 

Seglarförbundets vision är att göra segling tillgängligt för alla och inom tävlingsverksamheten handlar det strategiskt om att sänka trösklar och utveckla nya sätt, inom regelverkets ramar, att få både fler och nya deltagare på kappseglingarna runt om i landet.

Vad ser då Patrik mest fram emot med arbetet som kappseglingsansvarig?  
- Det är svårt att välja ut en sak. Men att tillsammans med kollegor och alla ideella krafterna i organisationen få göra kappsegling mer tillgänglig för både seglaren, klubben, klassförbundet och publiken. Det ser jag fram emot. 

Från och med maj månad är Patrik på plats som kappseglingsansvarig och vi hälsar honom varmt välkommen!