e-segling på DreamHack – en succé! 

  • 8 dec 2023

image: e-segling på DreamHack – en succé! 

Seglarförbundet var på plats på DreamHack i Jönköping – världens största gamingfestival, 24 – 26 november. I förbundets monter fick nyfikna prova på att e-segla och intresset var enormt. 

Inom ramen för det EU-finansierade projektet DigiSail tog Seglarförbundet chansen att sprida information om att man kan segla digitalt och därmed öka nyfikenheten för segling som idrott. Detta är det främsta syftet med DigiSail och DreamHack utgjorde den perfekta plattformen.  

DreamHack är en gamingfestival som i november lockade ca 45 000 besökare från främst Sverige men även många andra länder. Här kan man spela massor av olika spel, träffa världsstjärnor inom gaming och uppleva spektakulära shower.  

På festivalen använde Seglarförbundet fem surfplattor med e-seglingsspelet Virtual Regatta, den världsledande plattformen för e-segling. För att locka besökarna att prova så visades både e-segling och riktig segling på en TV-skärm. Alla som provade att e-segla fick ett speciellt mynt som de sen kunde använda för att vinna priser som DreamHack lottade ut.  

Virtual Regatta är utmanande för de som aldrig har upplevt segling, men nyfikenheten fanns definitivt där då flera av de som spelade kom tillbaka till montern flera gånger. Under helgen var det ofta kö till surfplattorna och ca 1500 personer provade spelet. Det fanns även möjlighet att via QR-koder ladda ner spelet eller att läsa mer på vår hemsida om var man kan hitta en seglarskola i närheten av där man bor. 

Tack till Christian Harding, Sara Granberg, Maximus Torstensson och Marcus Höglander, som gjorde en fantastisk insats på DreamHack!