Nya erfarenheter via EUROSAF-utbytet 2024

  • 1 dec 2023

image: Nya erfarenheter via EUROSAF-utbytet 2024

Via Europeiska Seglarförbundet har du som funktionär på röd nivå möjlighet att få nya erfarenheter genom att vara funktionär på en regatta utomlands. Utbytet gäller även om ni som arrangörsklubb vill ta emot en funktionär från ett annat europeiskt land.

Funktionär som vill resa:
Inom EUROSAF (Europeiska Seglarförbundet) sker ett organiserat utbyte av tävlingsfunktionärer. Programmet riktar sig till seglingsledare, domare, umpires och mätpersoner på nationell och internationell nivå. Här har man möjlighet att åka till ett annat land och vara med på en tävling där. Villkoren är att du själv, din klubb eller ditt förbund står för resan dit, sedan står den mottagande klubben för mat och logi. I första hand riktar sig utbytet till funktionärer på nationell nivå, men i mån av plats ges även internationella funktionärer möjlighet att delta i programmet.

Inför nästa säsong fördelas platserna på tävlingarna vid ett möte 13 januari.

Är du intresserad av att delta i utbytet. Kontakta då snarast HP Hylander i Arrangörskommittén: hp.hylander@gmail.com eller telefon 0709-46 66 65. Genom honom får du kring årsskiftet en lista på de tävlingar som kan komma i fråga, och du får markera de tävlingar som du kan tänka dig att åka på. På EUROSAF-mötet den 13 januari avgörs det hur platserna fördelas, och om du kan få en plats.

 

Klubb som vill ta emot:
Inom Europeiska Seglarförbundet (EUROSAF) sker ett organiserat utbyte av tävlingsfunktionärer. Det riktar sig till seglingsledare, domare, umpires och mätpersoner på nationell och internationell nivå. Här har er klubb möjlighet att få seglingsledare, domare eller mätpersoner från andra länder i Europa till er kappsegling. Villkoren är att er klubb står för mat och logi. Resan till Sverige bekostas av den hitreste funktionären, eller dennes nationella förbund, men svenska klubben får stå för transporten inom Sverige, alltså precis som för en svensk funktionär.

Den tävling ni arrangerar bör vara en internationell regatta, ett internationellt mästerskap, en matchracing-tävling eller ett nationellt mästerskap med någorlunda stort deltagarantal. Det är viktigt att vi i Sverige kan erbjuda platser på våra tävlingar, annars ges vi inte möjlighet att skicka ut våra funktionärer via utbytet, eftersom det ska råda balans mellan dem man tar emot och dem man skickar ut.

Denna gång fördelas funktionärer vid ett möte 13 januari 2024. Inför årets möte kommer man att vara restriktiv med att tillåta att tävlingar läggs till sent, så anmäl er tävling snarast!

Det går inte att använda EUROSAF-utbytet för att få en specifik person för att på det sättet slippa resekostnaden, utan man får ta emot den som respektive nationella seglarförbund skickar.

Är ni intresserade av att få en funktionär från ett annat land till er tävling, så kontakta HP Hylander i Arrangörskommittén hp.hylander@gmail.com eller telefon 0709-46 66 65

 SENAST DEN 15 DECEMBER BEHÖVER HP ER INTRESSEANMÄLAN!