Årets tränare & ideella ledare 2023

  • 28 nov 2023

image: Årets tränare & ideella ledare 2023

Utvecklingslandslagets tränare, Alberte Lindberg fick i år utmärkelsen Årets tränare och Kjell Pernestål, UKF Jollesegling Årets ideella ledare när årets utmärkelser delades ut på Seglarträffen i helgen. Ytteligare fem personer fick Seglarförbundets hedersnål för sina intatser inom svensk segling: Patrik Björklund, Mats Skoting, Ragnar Jalakas, Tina Örtendahl och Andreas Landahl.

Bild: Årets Tränare Alberte Lindberg, Utvecklingslandslaget Foto (alla): Claes Lundin

Årets tränare – Alberte Lindberg, Svenska Seglarförbundet
Som en av två ansvariga tränare för Utvecklingslandslaget lägger Alberte ner ett stort arbete för framtidens svenska elitseglare. En av hennes styrkor är förmågan att samtidigt se till både lagets och varje individs bästa. Hon är en god lyssnare och kan därmed ge personliga råd och kappseglingstips från sin gedigna kappseglingsbakgrund. Alberte lyckas även kombinera sitt uppdrag i UVL med att framgångsrikt coacha seglare i landslaget, vilket har inneburit flera svenska mästerskapsmedaljer de senaste åren.


Årets ideella ledare – Kjell Pernestål, UKF Jollesegling
Kjell Pernestål spenderar mycket tid på klubben och har ett stort engagemang i de unga seglarnas träning och utbildning. Han ser också till att hålla båtarna i toppskick inför tävling och träning. Kjell har gjort ett omfattande arbete med lokaler, bryggor och utrustning – långt bortom vanligt underhåll. Genom att lyfta nivån på klubbens utrustning och fastigheter har han möjliggjort segling för fler. Kjell är en mästare på att återanvända nästan allting vilket gör klubbens verksamhet mer hållbar.


Seglarförbundets hedersnål gick till, från vänster: Patrik Björklund Jollekappeglarna Västerås, Mats Skoting Regelkommittén, Ragnar Jalakas Ekolns Segelklubb, Tina Örtendahl Regelkommittén och Andreas Landahl SSF föreläsare.