Samling med nordiska UVM laget i Höllviken

  • 23 nov 2023

image: Samling med nordiska UVM laget i Höllviken

Som en del i det utökade samarbetet mellan de nordiska länderna hade UVM lagen en gemensam samling i helgen. På plats var hela de svenska, norska och danska lagen och delar av det finska. Syftet med helgen var att lägga grunden för ett lyckat samarbete under UVM.

UVM som i år hålls i Buzios, Brasilien i december kommer allt närmare och helgens samling var den sista innan avfärd. Nytt för i år är att vi samarbetar med de övriga nordiska länderna vilket också är ett samarbete vi hoppas kunna utveckla framöver. UVM är speciellt, inte bara utifrån seglarnas perspektiv, utan även coachernas. I stället för att ha en egen coachbåt samsas coacherna på en större båt vilket gör att man har begränsat med möjlighet till feedback på vattnet. Det nordiska samarbetet gör det möjligt för oss att hålla nere kostnaderna genom att ha endast en teamleader/coach på plats och ändå kunna täcka upp samtliga klasser. 

Samarbetet får många positiva effekter utöver de ekonomiska, inte minst att seglarna knyter viktiga kontakter för framtiden. Med detta upplägg kommer även seglarna ha större möjlighet att få feedback på vattnet genom sina lagkamrater från Norge, Danmark och Finland. En förutsättning för detta är dock att seglarna känner varandra tillräckligt bra och har verktyg för att kunna stötta varandra på bästa sätt. 

Ken Kvist på Höllvikens Boxning höll ett mycket uppskattat pass med laget där både kropp och knopp fick sitt.

Med detta som bakgrund valde man att inte segla under helgens samling utan att i stället använda tiden till att lära känna varandra, prata om förutsättningarna på plats och hur man på bästa sätt kan stötta varandra. Hela laget bodde tillsammans samt lagade och åt alla måltider ihop vilket skapade bra förutsättningar för att lära känna varandra utöver de aktiviteter som genomfördes. 

Lagets gemensamma ledord.

Det är otroligt hur mycket som kan ske under en helg och det var fantastiskt att se hur mycket mer sammansvetsat laget var efter helgen. Detta bådar gott inte bara inför UVM utan även inför det fortsatta samarbetet.  

 

Följ UVM här:

Officiell sida för UVM

Lagets FB sida