Seglarförbundet söker kappseglingsansvarig

  • 17 nov 2023

image: Seglarförbundet söker kappseglingsansvarig

Vi söker dig som vill vara med att driva och utveckla tävlingsverksamheten inom svensk segling och som brinner lite extra för kappsegling. Svenska Seglarförbundets vision är att göra segling tillgängligt för alla och inom tävlingsverksamheten handlar det strategiskt om att sänka trösklar och utveckla nya sätt, inom regelverkets ramar, att få både fler och nya deltagare på kappseglingarna runt om i landet.

Ansvarsområde 
Du kommer att ha ett övergripande ansvar för svensk tävlingsverksamhet. Detta betyder att du stöttar både arrangörsklubbar och klassförbund i frågor som rör allt inom tävling. Vidare kommer du att ansvara för ett antal av Seglarförbundets egna evenemang, såsom Junior-SM, Seglingens Mästare och USM i Matchracing med flera. Det innebär att utveckla koncept, hitta arrangörsklubbar, budgetansvar, kommunikation både internt och externt, se till att allt flyter på under eventet och därefter summera ihop projektet. Som din kompass kommer du att ha Svenska Seglarförbundets strategi mot 2026 med tillhörande verksamhetsplan.

Konkreta roller och arbetsuppgifter: 

  • Tillsammans med Seglarförbundets kommittéer driva utvecklingen inom kappsegling.
  • Planera och genomföra Seglarförbundets egna evenemang. 
  • Bistå Seglarförbundets kommittéer gällande administration såsom att hantera tävlingsreglemente, handböcker och handledningar och i viss mån även i utbildningsfrågor. 
  • Stötta medlemsklubbar och klassförbund i frågor som rör tävlingsverksamhet, t.ex. funktionärsfrågor, regler, Sailarena och internationella evenemang 
  • Bistå i arbetet inom vissa delar av båttekniska frågor.
  • Samarbeta med kollegorna på Seglarförbundets kansli i planering av seminarier, konferenser och utbildningar.
  • Medverka på konferenser och möten med andra idrottsförbund både nationellt och internationellt 

Dina egenskaper 
Som person är du noggrann och strukturerad, har en god samarbetsförmåga och lätt att knyta nya kontakter. Vidare är du driven och van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, gillar att ha många bollar i luften och du känner dig bekväm med att prata inför grupp och vill vara med och bidra till ett gott samarbetsklimat.

Dina kvalifikationer 
Du bör ha erfarenhet av seglingstävlingar som deltagare eller funktionär/arrangör och ha projektlett evenemang med budgetansvar. Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom idrott är ett plus. Du behöver vara van att kommunicera i både tal och skrift och i sociala medier samt ha goda kunskaper i engelska då tjänsten inkluderar utbyte med internationella seglarförbund och World Sailing. Vidare är det önskvärt att du är IT-van, kan arbeta med M365 och kunna hjälpa till att vidareutveckla de digitala system som används inom seglingen idag. 

Arbetet kräver B körkort.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start snarast möjligt och vi kommer tillämpa provanställning om sex månader. Placeringsort är på vårt kansli på Djurgården i Stockholm. Du har frihet under ansvar när det gäller att förlägga din arbetstid, tjänsten innehåller arbete på kvällar och helger samt resor inom tjänsten förekommer regelbundet. 

Ansökan
Ansökan innehållande ditt CV och ett personligt brev mejlas till theres@ssf.se senast den 15 december. Intervjuer kommer att ske löpande. Har du några frågor om tjänsten så kontakta gärna Theres Wolgast, verksamhetsutvecklare, via mejl eller på telefon: 08-459 09 96. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Svenska Seglarförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund som är anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet, RF, och ett av 38 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Svenska Seglarförbundet har drygt 100 000 medlemmar fördelade på 325 klubbar, 16 distrikt och ett 60-tal klassförbund. 

Vår vision är att göra segling tillgängligt för alla och vår mission att utveckla seglare och ledare hela livet. Vår verksamhet bedrivs i föreningar, distrikt, klassförbund och Seglarförbundet är en integrerad del av den svenska idrottsrörelsen. Allt vi gör inom svensk segling syftar till att utveckla idrotten segling. Vi bedriver dessutom verksamhet som gagnar seglingen i stort och genom att göra så bidrar vi aktivt till att öka intresset för såväl fritidssegling som idrotten segling. Vi vill finnas till för dom många, vi är öppna för alla och vi jobbar stenhårt för att fler ska kunna få ta del av vår fantastiska idrott!