Vilma & Rebecca stolta för nomineringen - havskappseglare fick utmärkelsen

  • 14 nov 2023

image: Vilma & Rebecca stolta för nomineringen - havskappseglare fick utmärkelsen

De blev ingen utmärkelse för vår nominerade 49er FX besättning Vilma Bobeck och Rebecca Netzler när vinnarna tillkännagavs sent på tisdag kväll, under middagen på World Sailings årsmöte i Malaga, Spanien.

- Vi är jättestolta att vara nominerade och vi hoppades in i det sista att vi skulle vinna men det var tufft motstånd. Och alla nominerade var värdiga vinnare. Vi vill tacka alla som har röstat på oss och vi ser fram emot att representera segling på Idrottsgalan 22 januari, meddelade Vilma & Rebecca under kvällen. 

Trots att Vilma & Rebecca har en exceptionellt stark säsong bakom sig med brons i För-OS och en bragdartad seger i VM i Haag där de var klara vinnare innan medaljseglingen, räckte det inte hela vägen.

Det blev sydafrikanska havskappseglaren Kirsten Neuschäfer som tog hem utmärkelsen Rolex World Sailor of the Year - Female för sin seger i Golden Globen Race, en jorden runtkappsegling utan modern teknologi. Hon räddade också med medtävlare under tävlingen.

Vilma & Rebecca har en exceptionellt stark säsong bakom sig med silver i För-OS och en bragdartad seger i VM i Haag där de vunnit innan medaljseglingen.

Läs mer om pristagarna på World Sailings webb här  eller i World Sailings nyhetsflöde.